Омикрон заформи опашки за ваксини в Пловдив (Снимки)

https://www.24chasa.bg/region/article/10568350 www.24chasa.bg
Пловдивчани чакат пред ДКЦ1 да се имунизират. СНИМКИ: Авторът.

Мнозина се стреснаха и побързаха да се имунизират

Нетърпеливи пловдивчани се наредиха още сутринта пред ваксинационния кабинет в ДКЦ-1 до Понеделник пазара. Около 11 часа опашката беше от над 30 души.

"Дойдох за трета доза "Пфайзер". Преди пет месеца ми поставиха втората. След като съкратиха срока между двете, няма какво повече да чакам", заяви 64-годишната Стоянка Кошедчийска, който живее в района. Тя не скри, че изненадана от многото желаещи да се ваксинират, но ще почака, докато дойде редът й, тъй като иска да се спокойна.
49-годишният Иван Колев заяви, че дълго се е колебаел дали да се ваксинира, но в крайна сметка се решил. "През януари миналата година изкарах COVID и успях да се излекувам. Имах доста антитела през октомври, когато се тествах. Този Омикрон ме плаши  и дойдох  да си поставя първата доза", заяви той.

Освен в ДКЦ-1 днес ваксини в Пловдив поставят в кабинетите на Регионалната здравна инспекция, в ДКЦ "Пълмед" и в клиника "Медикус алфа". Там също има повече желаещи да си имунизират в сравнение с предишните дни

През изминалото денонощие в Пловдив са се имунизирали 839 души. От тях 644 са предпочели "Пфайзер", 174 са се доверили на  "Модерна" и 21 - на  "Янсен". Поставените ваксини до този момент в Пловдив и областта са 360 207. С пълен имунизационен цикъл са 185 835 души, а 26 531 са с бустерна доза.