Пожарът в Търговище взе жертва, откриха труп под отломките

https://www.24chasa.bg/region/article/10569470 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Пожарът в Търговище взе човешка жертва. Починал е 88-годишен мъж, собственик на един от горящите имоти. Огънят лумна тази сутрин и обхвана няколко съседни къщи. Спасена е 82-годишна жена, съобщи БТА.

След сигнала за пожар в квартал "Малчо Малчев" към мястото на инцидента са насочени четири екипа на Регионалната пожарна служба, а впоследствие в борбата с огъня се включва и екип на огнеборци от Омуртаг. За погасяване на пожара са използвани пет противопожарни автомобила.

Живеещата в една от засегнатите къщи 82-годишна жена е изведена от пожарникарите и откарана за преглед в Центъра за спешна медицинска помощ. Жената не е пострадала.

При разчистване на отломките на сградата в горящия имот е намерен трупът на собственика. След извършения първоначален оглед видими следи от насилие не са констатирани.

Огънят е унищожил пристройка в двора на къщата, която 88-годишният мъж е обитавал, и част от покривната конструкция на къщата в същия имот. Засегнати от пожара са и два съседни имота, като в единия са унищожени покриви на къща и стопанска постройка, а в другия - около 30 кв. м покривна конструкция, част от втория етаж, гараж и навес, уточняват от пресслужбата на полицията.

Предотвратена е опасността огънят да обхване и няколко, намиращи се в близост, постройки.

Извършен е оглед на местопроизшествието. Причините за възникване на инцидента са в процес на изясняване. Образувано е досъдебно производство.