В петък въвобновяват занятията в запалилото се симеоновградско училище

https://www.24chasa.bg/region/article/10577783 www.24chasa.bg
Така изглежда училището след пожара Кадър: БНТ

Учебните занятия в запалилото се симеоновградско училище ще бъдат възобновени в петък, съобщи БНТ.

Припомняме, че пожар в котелното помещение прекъсна учебните занятия в симеоновградското училище „Св. Климент Охридски" вчера. 440 деца бяха евакуирани. Няма пострадали при инцидента. 

И днес учениците от най-голямото училище в Симеоновград ще учат онлайн. Токът в сградата е възстановено още вчера, но присъствените занятия ще бъдат възстановени след два дни.

Причината за пожара е неизправност на една от горелките в котелното помещение. Учителите са успели да по-малко от 10 минути да изведат децата отвън. За по-малко от две минути са реагирали и пожарникарите - два екипа са пристигнали на място и са започнали да гасят.

"Отоплителната система се контролира от фирма, която има задължение да я проверява ежемесечно. През декември месец е поредната проверка. Вчера за пръв път в реална среда се наложи да използваме оповестителната система, децата бяха изведени много бързо то училището благодарение на нея, без да има паника", каза директорката Тодорина Иванова.

Този род инциденти не са много чести в училищата и те са едни от най-лошите - където има деца, са лоши инцидентите, особено в котелни помещения от този род, които се отопляват с нафта, която е леснозапалима течност, обясни началникът на РСПБЗН - Димитровград Иван Пачов.