Търговище награди победителите в конкурса за най-добра коледна украса

https://www.24chasa.bg/region/article/10589126 www.24chasa.bg
Коледната украса в дома на Любомир Атанасов от кв. Въбел на Търговище е победител в тазгодишния конкурс на общината. Снимки: Община Търговище

Днес в община Търговище кметът д-р Дарин Димитров връчи наградите на победителите в конкурса "Да украсим за Коледа община Търговище“, съобщиха от пресцентъра на общината. За поредна година конкурсът се проведе онлайн, на фейсбук страницата, носеща неговото име. Отличени са първите 10 участници, събрали най-много харесвания на публикациите с направената от тях коледна украса на частни и обществени пространства.

"Благодаря на всеки един от отличените и на всички останали участници за старанието, за желанието да допринесете за коледния дух в общината. Във времената, в които живеем, имаме нужда от повече оптимизъм, от красота, които всички Вие сте създали за останалите“, заяви кметът д-р Димитров.

Първото място тази година е за Любомир Атанасов от квартал Въбел. Външната украса на неговите дом и дворно пространство са получили одобрението на 678 души. На второ място е миналогодишният победител, кметството на село Ловец, с 644 харесвания.

Трети е класиран Шабан Авджъ от град Търговище. Публикацията с елегантно украсената му тераса на ул. „Любен Каравелов“ е получила 533 харесвания.

Топ 10 допълват: кметството на село Бистра; магазин в квартал "Запад" 3; Стоян Дяков от квартал Бряг; Храм "Света Троица" в квартал Въбел; Милка Евтимова, ул. "Тополница", квартал Въбел; кметство и читалището на село Макариополско и Народно читалище "Родина-1927", село Пробуда.
Всички отличени получиха грамота и ваучер за магазин за стоки за бита.

Общо 24 бяха участниците в конкурса през тази година.