И момиче се хвърли за кръста в морето в Балчик

https://www.24chasa.bg/region/article/10590954 www.24chasa.bg
Кристиян Атанасов извади кръста от морските води в Каварна СНИМКА: Диана Райнова

19-годишният Севастиян Георгиев от Кранево извади кръста от морето в Балчик . Младежът се хвърля в студените води за първа година. Сподели обаче, че плува редовно, а от лятото насам, почти всеки ден се къпе в морето, независимо от температурата на водата. Севастиян се занимава професионално с футбол. Играл е за отбора на „Черноморец“ – Балчик, а в момента се състезава за „Спартак“ – Варна. 19-годишната варненка Румена Георгиева също участва в надпреварата за ваденето на кръста в Балчик. Тренирала е плуване две години. Изпробва късмета си в морето на Йордановден също за пръв път.
Във водите се хвърлиха седем смели младежи от Каварна и Добрич. Спасител на кръста бе Кристиян Атанасов от Каварна на 21 години, възпитаник на ВВМУ „Н.Й. Вапцаров“. Престрашилите се да скочат в студените води получиха поздравления от кмета на община Каварна Елена Балтаджиева, която им пожела здраве и благоденствие.
В Шабла на къмпинг „Добруджа” кръстът от морето извади Станислав Андонов от Варна. 10 души участваха в надпреварата по ваденето на кръста. Над 200 души присъстваха на ритуала, в който участваваха кметът на Шабла Мариян Жечев и председателят на Общинския съвет Йорданка Стоева. Преди това в село Дуранкулак в къмпинг „Космос” 12-годишният Димитър Георгиев от същото село. И миналата година се е хвърлял за краста. Мечтата му е да участва в Мъжкото хоро в Калофер.Общо за кръста в морските води скочиха 10 мъже. 21-годишният Дани Йорданов от Добрич стигна първи до кръста край село Крапец. 10 смелчаци се хвърлиха в морето край шабленското село, а Йорданов посвети успеха си на своя баща, който на Йордановден празнува имен ден.
Дани Йорданов е възпитаник на спортното училище в Добрич с профил „футбол“. В момента работи с баща си в семейната фирма, която се занимава със земеделие.