Новият областен управител на Добрич Галин Господинов встъпи в длъжност

https://www.24chasa.bg/region/article/10597929 www.24chasa.bg
Досегашният областен управител Васил Карапанчев предава символичния ключ на област Добрич на новоназначения Галин Господинов. Снимка Авторката

Ще продължа да работя за подобряване на инфраструктурата и водоснабдяването в областта, обяви той

С предаване на символичния ключ на област Добрич на новоназначения  областен управител на област Добрич Галин Господинов, той встъпи в длъжност. Досегашният областен управител Васил Карапанчев му пожела да отключва само доброто в името на жителите на областта.

„Един ключ може да заключва врати, но може и да ги отключва. Да заключва всичко лошо и да отключва всичко добро за красивата област Добрич» - каза при предаването на властта Карапанчев.

"Приемам назначаването ми за областен управител на Добрич с отговорност. За мен, като жител на града и областта, е важно те да се развиват добре и да се подобрява икономическата и социална среда в областта”, заяви Галин Господинов. Той каза още, че работата за справяне с проблемите на региона ще продължи и за неговото развитие ще бъдат положени максимални усилия, както и за справяне с най-наболелите проблеми - инфраструктура, водоснабдяване и ковид-криза.

Галин Господинов е роден на 05.09.1983 г. Има магистърска степен по право от ВСУ „Черноризец Храбър“ и магистърска степен „Счетоводство и одит в нефинансовите предприятия“ от Стопанска академия „Димитър Ценов” - Свищов. Работил е като юрисконсулт в „Пътно строителство“ АД и „ВиК”. До назначаването му за зам.-областен управител през май 2021 г. е бил главен юрисконсулт в Регионалното управление по образование-Добрич. Владее английски език. Семеен е, има едно дете.

Все още няма заповед на Министерския съвет за назначаване на нов зам.-областен управител и длъжността продължава да изпълнява досега заемащият този пост Здравко Здравков.