Почват велоалеите в новия квартал на Несебър "Черно море"

https://www.24chasa.bg/region/article/10647340 www.24chasa.bg
Живущите в квартала вече имат нови тротоари, към тях започва изграждането и на велоалеи.

След приключване на първия и втория етап от изграждането на тротоарната мрежа в комплекс „Черно море“, Община Несебър ще започне реализацията на третия етап от строителството на тротоарите. Четвъртият етап, за който тече процедура по избор на изпълнител, ще включва и оформяне на велосипедните алеи, заложени в инфраструктурните проекти на най-новия квартал на Несебър.

Едновременно с това се извършва строителство на тротоари и по улицата, водеща към входа на НСА. Предстои монтиране на улично осветление.

Тази улица се характеризира с висок трафик на пешеходци и автомобили, особено през летните месеци, защото осигурява най-прекия достъп до плажа за жителите и гостите на к-с „Черно море“. С реализацията на обособена пешеходна зона ще се гарантира сигурността на движение и комфорта на жителите и туристите в тази част на града.

Изпълнението на инфраструктурните обекти от градската среда и облагородяването на пространствата с публично предназначение са важна част от планове на общината за развитие на селищата на нейната територия.