Фиеста на открито в Пампорово по случай Световния ден на снега

https://www.24chasa.bg/region/article/10650715 www.24chasa.bg
По пистите и пред лифтовете в Пампорово през уикендите е стълпотворение от хора Снимка: "Пампорово" АД

Пампорово ще отбележи днес и утре Световния ден на снега със снежен фест и много подготвени забавления, съобщиха от управата на зимния курорт.

Празник на открито, музика, забавни игри, томболи с награди са включени в програмата на зимния фестивал. Керана и "Космонавтите" ще открият в забавленията днес, след което купонът ще продължи с DJ сет и много изживявания във фън зоната на ски център "Студенец". Зимният курорт обяви специална промоция до края на януари с 40 процента намаление при онлайн резервации за 5-звездните си хотели за делничните дни до четвъртък включително. От петък до неделя отстъпката е 25 на сто, също при директна онлайн резервация.

Празникът World Snow Day е инициатива на Международната ски федерация и има за цел да запали децата по зимните спортове. Планинският курорт се включва за поредна година в кампанията. В неделя снежната фиеста ще продължи с игри за малки и големи на открито.
Ски зоните Пампорово и Мечи чал са в отлично състояние. Снежната покривка е 130 см, работят 14 писти и 12 лифтови съоръжения. Лифт карти и ски оборудване могат да бъдат закупени онлайн с отстъпки от 3 и 20 процента. За улеснение на туристите и съобразявайки се с противоепидемичните мерки са монтирани допълнителни pick-up станции за безконтактно получаване на лифт карти чрез сканиране на QR код.