Пловдивчанка осъди партньора си да й плати 5000 лв. за нанесен побой

https://www.24chasa.bg/region/article/10661057 www.24chasa.bg
Съдебната палата в Пловдив. Снимка: Google Street View

Пловдивчанка осъди мъжа, с когото живеела на семейни начала, да й плати обезщетение от 5000 лв. за нанесен побой. Преди да заведе делото за парите, тя сезирала Пловдивския районен съд и за преживяното насилие и се сдобила със заповед, която му забранява да се доближава до дома й.

Жената работела в чужбина, но през 2016 г. се прибрала у нас. Запознала се с мъжа и заживели заедно. По делото няма данни той да й е посягал и преди 13 януари 2018 г., когато е нанесен побоят. На тази дата той се върнал от работа видимо изнервен. Жената му предложила да се разходят до магазина, като по пътя той мълчал. След вечеря тя влязла в банята и когато се върнала в спалнята, видяла, че осветлението е загасено, а приятелят й си е легнал. Приближила се, за да вземе дистанционното, и усетила удар с юмрук в корема си. Последвали още удари с ритници и юмруци по главата и тялото. Жената плачела и го молела да спре, но той продължавал и тя го заплашила, че ще се обади в полицията. Той я оставил и напуснал жилището. Жената подала сигнал, а няколко дни по-късно насилникът бил заловен и направил пълни самопризнания.

След случилото се жената била с кръвонасядания, отоци и охлузвания по лицето и цялото тяло. Физически се възстановила, но престанала да контактува с други хора, страхувала се за живота си и не смеела да остане сама. Затова и завела дело за обезщетение за преживените травми. Искът е за 5000 лв.и е уважен изцяло от Пловдивския районен съд. Решението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Пловдив.