Разширяването на пътя Добрич-Варна – пак в обещанията на депутати

https://www.24chasa.bg/region/article/10665331 www.24chasa.bg
Народни представители проведоха среща с кметове в Добричко СНИМКА: Авторката

На първа среща помежду си депутати и кметове от област Добрич за пореден път обявиха, че ще работят за разширяването на пътя Добрич – Варна. По данни на АПИ по тази отсечка се движат 8000 моторни превозни средства на денонощие. Мая Димитрова посочи, че в предишни състави на Народното събрание са поставяни въпросите за пътя, но те са били във връзка с рехабилитацията му. Имало становище от 2015 г., че не се предвижда пътят да бъде разширен, тъй като трафикът е малък.

„Промяната от 2015 година досега обаче е значителна и трафикът е голям. Поставила съм този въпрос и ще очаквам отговор на парламентарния контрол дали правителството предвижда този път да бъде разширен“ - каза Димитрова. Д-р Ивайло Христов заяви, че този път има социално значение, защото има много хора, които живеят в Добрич, но работят във Варна. „Ако искаме тези хора да останат да живеят в Добрич, защото те са стъпили вече с един крак във Варна, трябва да работим в тази насока. По този път се пътува бавно заради трафика, а и често стават тежки катастрофи. Вече не се предвижда по стандарт изграждане на трилентови пътища. И, ако нещо ще се прави, то е четирилентов път, магистрала“ – добави д-р Христов. Той подчерта, че и пътят Добрич – Силистра също е много важен за икономическото развитие на Североизточния регион.

Народните представители получиха от кметовете като подарък компас, за да не губят посока за региона, от който са избрани.