Заради високи сметки за ток Община Поморие гаси част от уличното осветление

https://www.24chasa.bg/region/article/10671975 www.24chasa.bg
Кметът на Поморие Иван Алексиев през май 2016 г. на откриването на първия етап от реконструкцията

Заради драстичното повишаване цената на електроенергията и изключително високите сметки за улично осветление, които се налага Община Поморие да плаща, както и неангажираността на държавата да помогне в тази трудна ситуация, кметът Иван Алексиев разпореди предприемането на спешни действия за ограничаване потреблението на електроенергия. Това съобщиха от общинския пресцентър, цитирани от БТА.

От днес уличното осветление в Поморие и всички останали населени места ще свети през един стълб. Възложено е на фирмата, поддържаща уличното осветление, да приведе този режим на действие до края на седмицата, за цялата община. През предстоящите месеци осветлението ще се включва в 17.15 часа и ще се изключва в 7.15 часа.

В Общинската администрация в Поморие се спира използването на климатичната система и всички видове елекрически уреди за отопление. За всички спортни клубове и танцови състави, използващи общински сгради, ще бъдат направени препоръки за по-икономично ползване на климатиците и другите електрически уреди за отопление.

За месец декември 2020 година сметката за ток на община Поморие е 68 705 лв, а за месец декември 2021 година тя е 183 211 лева. Това налага и предприемането на спешни мерки, за които предварително се извиняваме на жителите на община Поморие, добавиха от общинския пресцентър.