До края на седмицата полагат новата канализация пред съда във В. Търново

https://www.24chasa.bg/region/article/10675356 www.24chasa.bg
ВиК ремонтът продължава в южното платно СНИМКА: Община Велико Търново

Напредват дейностите по смяната на канализационния колектор в района на кръстовището пред Съдебната палата във Велико Търново. От 20 януари (четвъртък) северното платно пред сградата ще бъде отворено за движение, а техниката се мести по южната лента, която ще бъде затворена. В тази част дейностите ще продължат най-късно до края на седмицата, информират от общината.

Докато траят строително-монтажните работи, движението през кръстовището ще се осъществява двупосочно по северната лента. Улица „Васил Левски“ остава с еднопосочно движение в направление от кръстовището пред „Уникредит Булбанк“ до Съдебната палата. Двупосочно се пропускат единствено автобусите на градския транспорт.

Остава в сила промените в спирките.

В края на седмицата се очаква движението през цялото кръстовище да бъде възстановено. По план смяната на ВиК-мрежата – основен водопровод и канализация, продължават по бул. „България“. Подробна информация за временната организация на движението в следващия етап и промените в автобусните линии ще бъде публикувана до петък (21 януари).