От 22 януари пускат трафика пред съда в Търново, разкопават бул. "България"

https://www.24chasa.bg/region/article/10688173 www.24chasa.bg
Карта на затворените участъци и обходните маршрути СНИМКА: Община Велико Търново

От 22 януари се възстановява движението пред Съдебната палата във Велико, започва смяната на ВиК-мрежата под булевард „България“, съобщиха от общината.

 Отново ще бъдат обслужвани централните автобусни спирки пред сградата на Темида и срещу нея, премахват се временните места за спиране на градските автобуси. Връща се двупосочното движение по улица „Васил Левски“ за всички автомобили.

Паралелно с това дейностите по смяна на ВиК-мрежата – основен водопровод и канализация, продължават по булевард „България“ – в участъка от светофарната уредба при пазара до ул. „Любен Каравелов“. Два са подетапите на работа, в които булевардът се затваря:

от светофара до Съдебната палата до ул. „Подпоручик Александър Панайотов“ (над Кооперативен пазар);

от ул. „Подпоручик Александър Панайотов“ до ул. „Любен Каравелов“.

Забранява се спирането на обозначените паркоместа в участъка, преустановява се обслужването на автобусната спирка на бул. „България“ 1, премахва се таксиметровата стоянка.

Във връзка с ремонтните дейности, от 22 януари (събота) до 4 март или до приключване на ремонтните дейности се въвеждат промени в маршрута на градските автобусни линии №2, 4, 5, 9, 40 и 110:

в посока от Съдебната палата към спирка „Беляковско шосе“ автобусите ще пътуват по бул. „Никола Габровски“, улица „Ниш“ (покрай МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“) и оттам ще се включват по булевард „България“.

В този период се преустановява обслужването на спирка „Европейски център“. Забранява се спирането и паркирането на МПС по улица „Ниш“ (двупосочно);

в посока от спирка „Беляковско шосе“ към спирка „Кооперативен пазар“ автобусите ще пътуват по бул. „България“, ул. „Тодор Балина“, Стадиона, ул. „Славянска“ и булевард „Никола Габровски“.

Създава се временна автобусна спирка пред Северния вход на Стадион „Ивайло“. Преустановява се обслужването на спирки „Горско стопанство“ и „Европейски център“.

В останалата част маршрутите не се променят.

Забранява се спиране и паркиране на автомобили по ул. „Славянска“ – в участъка между ул. „Захари Стоянов“ и ул. „Вела Благоева“ (при ПМГ „Васил Друмев“).

За улесняване на движението на градския транспорт се забранява движението на МПС по ул. „Тодор Балина“ в участъка от кръстовището с ул. „Йоновка“ към бул. „България“. Има обходният маршрут.