Обсъжда се новите противоепидемични мерки в София да влязат в сила от 26 януари

https://www.24chasa.bg/region/article/10690110 www.24chasa.bg
Столичната Регионална здравна инспекция - СРЗИ Снимка: Фейсбук/Столична регионална здравна инспекция - СРЗИ

Обсъжда се новите противоепидемични мерки в София да влязат в сила от 26 януари, съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването.

Утре софийският областен щаб ще обсъжда евентуалното временно ограничаване на работата на обектите със значение за общественото здраве, заведения за хранене и развлечения по смисъла на чл. 124 от Закона за туризма, като Столичната регионална здравна инспекция /СРЗИ/ предлага те да работят при 50 на сто от капацитета си, съобщи БТА.

Друга мярка, която предлагат от СРЗИ, е временното ограничаване на работното време на тези обекти до 22.00 ч., с достъп със зелен сертификат.

СРЗИ предлага на Районното управление по образование учениците от 5-и, 6-и, 8-и, 9-и и 11-и клас да преминат към обучение в електронна среда до настъпването на междусрочната ваканция, а присъствено да се обучават децата от 1-и до 4-и клас, както и учениците от 7-и, 10-и и 12-и клас, каза по-рано днес пред журналисти главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.

Картата на България, в която се обозначава заетостта на леглата в болниците, ще бъде разделена на пет региона, а не на 6, както досега. В момента, заедно с "Информационно обслужване" се опитваме да направим така, че промените в нея да се отразяват в реално време, а не на 24 часа, допълни Кунчев.