В Ямбол учениците онлайн от следващата седмица

https://www.24chasa.bg/region/article/10696331 www.24chasa.bg
Празна класна стая. Снимка Архив

В Ямбол учениците преминават на обучение в електронна среда от началото на следващата седмица. Детските градини и яслите засега остават отворени, но при строг сутрешен филтър, реши областният медицински съвет на днешното си заседание.

Присъствените занятия се спират и в град Стралджа, въпреки че регистрираните случаи на заболели от Covid ученици са само 8, но е налице изключително висока скрита заболеваемост, категоричен е зам.-кметът на общината Гроздан Иванов, цитиран от БНР.

"За 19 януари, ученици от 1 до 7 клас - брой 340, присъстващи 93. Деца в подготвителна група 63 по образец - 17 присъстващи".

За две седмици се преустановява дейността на пенсионерските клубове в цялата област, спират се и спортните състезания, посочва пред националното радио директорът на РЗИ д-р Радостина Калчева.

"Затваряне на нощните заведение в града за период от две седмици и засилване на контрола в обектите с обществено предназначение, както и в детските градини, където имаме информация за доста болни деца".

Планираните събития за маскарадния фестивал „Кукерландия” се отменят, с изключение на фотоизложбата, която ще се състои на открито.