5 г. след като простреля съперник като ученик пловдивчанин на съд с леки обвинения

https://www.24chasa.bg/region/article/10701298 www.24chasa.bg
Михаил Дели-Славов пред Пловдивския окръжен съд през 2017 г. Снимка: 24 часа

5 години след като беше обвинен в опит за умишлено убийство заради стрелбата с преработен газов пистолет по съперник 23-годишният сега пловдивчанин Михаил Дели-Славов вече е подсъдим за доста ло-леки престъпления. Те са лека телесна повреда, причинена по хулигански подбуди, и притежаване на незаконно оръжие.

Иван Чирпанлийски и Михаил Дели-Славов имали спор за момиче на име Симона и на 9 април 2017 г. се разбрали да се видят в двора на училище „Стоян Михайловски“. До физическа саморазправа не се стигнало, Чирпанлийски се отказал да изяснява отношенията си с Дели-Славов и си тръгнал. В този момент Дели-Славов извадил пистолет, стрелял няколко пъти и улучил Чирпанлийски в слепоочието. После станало ясно, че е младежът е прострелян със сачма и следователно газовият пистолет е преработен.

Дели-Славов беше задържан и обвинен в опит за убийство. Прекара няколко месеца в ареста, въпреки опитите си да излезе на свобода. „Нямам мотив да се укрия. Ученик съм в ЕГ „Иван Вазов” и ще е провал на моето качествено образование, на взимането на държавните зрелостни изпити и на завършването на гимназиалния етап от образованието ми, ако остана задържан под стража”, заяви той тогава пред Пловдивския окръжен съд, но тази декларация не му помогна.

След 5 години случаят все пак стигна до разглеждане по същество, но в Районния съд в Пловдив заради драстично по-леките обвинения. Делото е насрочено за 25 януари, когато започват разпитите на свидетелите.