Електрохидравличен подемник има Гимназията по аграрни технологии в Павликени

https://www.24chasa.bg/region/article/10703329 www.24chasa.bg
Модерното съоръжение ще подпомогне учебния процес Снимка: ПГАТ "Цанко Церковски"

Електрохидравличен двуколонен подемник с товароносимост 4 тона дари общинският съветник от Павликени Цанко Цонев на Професионалната гимназия по аграрни технологии в града. Голямото съоръжение вече е доставено и предстои да бъде монтирано в училищната база, съобщиха от ръководството.

По волята на дарителя подемникът ще бъде използван за подпомагане на учебния процес. Внедряването на съвременна апаратура при провеждането на практически занятия ще бъде от несъмнена полза за учениците.

Директорът на Професионалната гимназия Миглена Желязкова изказа признателност за жеста и лично връчи на дарителя благодарствено писмо от името на педагогическия колектив.

Цанко Цонев изказа мнението си на човек от бизнеса, че предприятията трябва да поддържат тясна връзка с учебните заведения, за да си бъдат взаимно полезни.

За общинския съветник, който е и предприемач в сферата на ремонтните услуги и авточастите,осъвременяването на материално-техническата учебна база е от изключително значение, за да може от образователната система да излизат отлично подготвени кадри. Това е от полза, както за частния бизнес, така и за цялата ни икономика, убеден е Цанко Цонев.

Той изрази задоволство от факта, че ръководството на ПГАТ в Павликени успява да поддържа тясна връзка с бизнеса и да осигурява на учениците си реални знания от практиката.

Бизнесменът и местен парламентарист апелира фирмите все по-активно да подкрепят образователните институции. „Чрез стимулирането на качественото средно образование в дадена сфера и установяването на устойчиви партньорства, всеки от нас, според възможностите си, дава своя принос за укрепване на родната икономика. От друга страна, фирмите, които и в момента изпитват недостиг на квалифицирана работна ръка, могат по-често да се обръщат към училищата", смята Цонев.

Не на последно място той сподели и своето убеждение, че всеки който е решил да се занимава по някакъв начин с обществена дейност, трябва преди всичко да бъде добър човек.