Детска градина за 4,6 милиона строят в Браниполе край Пловдив, ще обслужва три села

https://www.24chasa.bg/region/article/10706702 www.24chasa.bg
Павел Михайлов тази година залага като приоритет на инфраструктурата в Родопската яка

Изграждане на нова детска градина в Браниполе, която ще обслужва три села, започва напролет община "Родопи".
В нея ще бъдат инвестирани 4,6 милиона лева, които са отпуснати целево от държавата, обясни пред „24 часа“ кметът на общината Павел Михайлов.

Детското заведение ще посещават и малчугани близките Белащица и Брестник. По проект е за 7 групи и ще може да обучава около 120 деца. „Планът и визията на сградата са много красиви. Надявам се догодина да режем лентата“, каза Михайлов.

По думите му проблемът с детско заведение в трите села е изключително наболял, тъй като старата сграда на градината Браниполе е била буквално опасна за ползване и децата са били изведени оттам. Старата постройка вече е бутната. В момента се разчиства теренът, на който ще започне строителството.

„Изключително важно е за нас да осигурим места за децата, тъй като в последните 2 пандемични години населението ни се е увеличило с 3000 души с постоянна адресна регистрация. Все повече млади семейства се заселват в Родопската яка“, поясни Михайлов.

По думите му селищата в общината стават все по-привлекателни  – от една страна, заради близостта на Пловдив, от друга – заради чистия въздух и спокойствието.
„Полагаме усилия да осигурим адекватни условия за живот и тази година като приоритет сме заложили на подобряването на инфраструктурата в Родопската яка. Концентрирани сме върху изграждане и довършване на канализация и пътища през цялата 2022 година“, допълни Михайлов.