Обвиненият в убийството на приятелката си в хисарското Бегово застава пред съда

https://www.24chasa.bg/region/article/10715544 www.24chasa.bg
Убитата Красимира

Обвиненият в убийството на приятелката си Красимира Куковска от хисарското село Бегово Любомир Петров се изправя пред Плодивския окръжен съд. Прокуратурата внесе в съда обвинителния акт, в който се твърди, че убийството е извършено в условията на домашно насилие и с користна цел. 

Петров и Куковска живеели на съпружески начала от 2018 г. Той се запознал и сближил с жената, защото разбрал за нейното добро финансово положение. Покойните й родители й били оставили в наследство много земеделски земи, които тя обработвала и получавала заплащане. По време на съвместното им съжителство, за да няма скандали, Красимира Куковска се съобразявала и удовлетворявала материалните желания на Любомир Петров. Така той се сдобил с няколко леки автомобила на свое име, мотоциклети, колекция от скъпи часовници, както и с въздушна пушка. През 2018 г. се родило първото им дете, а през 2020 г. – второто. Петров не полагал достатъчно грижи за семейството. Предпочитал да се среща с приятели, да демонстрира по-висок стандарт от тях и да харчи пари, които Куковска му предоставяла.

В един момент тя установила, че финансовите средства са намалели значително, и му поставила условие да ограничи разходите. Скандалите между двамата се задълбочили. Петров обиждал жената, заплашвал я и ставал агресивен. Няколко дни преди инцидента Куковска поискала да се разделят, което допълнително влошило отношенията им. По нейно настояване той си събрал багажа и се изнесъл от дома й в с. Бегово. Обвиняемият не искал да приеме, че губи привилегиите, които му предоставял съвместният живот. Той преценил, че ако в удобен момент инсценира самоубийството на Куковска, цялото имущество на жената, чрез децата, ще остане за него.

На 11 септември 2020 г. Петров на два пъти ходил до дома на Куковска в с. Бегово и настоявал да се срещнат. Тя отказвала и не му отключила входната врата. На третия път той успял да влезе в къщата и се промъкнал в стаята, където жената спяла. Тя се събудила и изправила, изненадана от появата му. В стаята била оставена въздушна пушка, подпряна на дивана. Петров се възползвал от ситуацията, като взел оръжието и стрелял към гърдите на Куковска. Проектилът попаднал в сърцето й и жената починала. Той се обадил на родителите си, на приятели и подал сигнал на тел. 112. Пред всички той представил случая като самоубийство. Тази му версия е била опровергана от събраните доказателства.

От 20 септември 2020 г. Петров е в ареста. За престъплението, в което е обвинен, законът предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Предстои Окръжният съд в Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.