Новият областен управител на Монтана Ванина Вецина встъпи официално в длъжност

https://www.24chasa.bg/region/article/10716591 www.24chasa.bg
Новият областен управител на Монтана Ванина Вецина встъпи официално в длъжност. Tя пое поста от предшественика й Валери Димитров.

Новият областен управител на Монтана Ванина Вецина встъпи официално в длъжност. Tя пое поста от предшественика ѝ Валери Димитров.

„Спокоен съм за Вас, защото Ви оставям в ръцете на един изключително професионален екип. Това са хора, които за 7 месеца успяха да организират безупречно 3 избора и ме научиха на много неща. Пожелавам Ви да работите всеотдайно и отговорно за хората в област Монтана", каза ексгубернаторът Димитров.

Той пожела „На добър час" с малката пластика на Дон Кихот, която от 2001 г. насам се предава от губернатор на губернатор.

„Приемам този символ като знак да не се отказвам пред трудностите и така ще бъде. Основното, което ще ме води са законността, прозрачността, добрата комуникация и уважение", каза Вецина.

Тя подчерта, че вратата на областния управител е винаги отворена за кметовете, защото „те са хората, които наистина познават проблемите на хората и населените места".

„Целта ни е обща – да превърнем област Монтана в едно по-добро място и да успеем да я представим пред инвеститорите, така че да дойдат тук", каза областният управител.

Предстои Ванина Вецина да посети на място всяка една от 11-те общини на област Монтана и да се срещне със служителите и ръководствата на всички териториални структури.