Пари и дрехи събра Калековец за семейството с изгорялата къща, кампанията продължава

https://www.24chasa.bg/region/article/10718979 www.24chasa.bg
Изгорялата къща на семейство Герашеви в Калековец.

Двама бизнесмени откликват с 4000 лева, чакат съветниците на "Марица" да отпуснат средства

Първите средства вече постъпиха в кутията, поставена в сладкарницата, разположена в читалището на село Калековец за многодетното семейство на Теодора Герашева, чиято къща изгоря. Събрани са тетрадки и малко дрехи за трите момчета на Герашеви, които са ученици на 11, 12 и 14 години. След пожара семейството е останало буквално само с облеклото на гърба си. В момента е приютено в съседното село Стряма при роднини. Не сме броили колко лева са пуснати, но има, казаха служителки от местното читалище.

Кметът на Калековец Колю Миланов е внесъл в община „Марица“ документи за отпускане на финансова помощ на семейството. „Утре има заседание на общинския съвет и се надявам съветниците да отворят сърцата си и да отпуснат максимума от 3000 лева“, каза Миланов.

По думите му двама от местните бизнесмени в Калековец, които се занимават със строителство, сами го потърсили, за да питат как да помогнат. Единият ще даде 1000 лева, а другият - 3000.
Обещали са още и керемиди, както и съдействие при разчистването на отломките. „Няма да оставим хората, ще помогнем кой с каквото може“, категоричен е кметът Колю Миланов.

Той предположи, че благотворителната акция ще продължи най-малко месец.
Вече има разкрита и дарителска сметка в подкрепа на пострадалите. А всеки, който иска да дари, може да се обади в кметството.

Семейството благодари на всеки един, който днес дари каквото може! Безкрайно са ви признателни за бързата реакция. Даренията продължават. Днес от фирмата, където работят и двамата родители са разкрили и дарителска сметка. Тя е:
BG 28 STSA 93 0000 28 72 19 65
Също така вече са закупени и 2 контейнера (каравани), които обаче не са оборудвани. Моля който има ненужни легла,  може да се свърже с Теодора Герашева - 0876706663 (майката на децата) и да подпомогне.