Заради кризата: Такситата във Варна искат ново увеличение на тарифите

https://www.24chasa.bg/region/article/10721643 www.24chasa.bg

Ново увеличение на цените на таксиметровите услуги във Варна искат публично от бранша. Кризата с повишаващите се цени на тока и на горивата е причината за техните искания.  

Искането за увеличение на минималната тарифа за превоз е внесено преди месец от председателя на синдикат "Авто - 94 " Димчо Иванов и негови колеги в Общински съвет-Варна. Предложението е минималната дневна тарифа за километър да стане 1.21 лева, а нощната да е с 20 стотинки по-скъпа. Другият вариант е дневната да се покачи на 1.31 лева за километър, а нощната да е 1.41 лева, научи " 24 часа".  Подобна актуализация във Варна не е правена от 2018 година.

В момента минималната тарифа във Варна е 88 стотинки на километър. Според ангажирани в бранша таксиметровите услуги в морския град са най-евтини в сравнение с останалите големи градове в страната. .

Предложението за увеличаване на минималните тарифи предстои да бъде разгледано от транспортната комисия към Общински съвет-Варна. В случай на отказ, браншът е в готовност да излезе на протест. Именно такъв протест на жълтите автомобили се проведе днес в Добрич.