Ново забавяне на делото срещу пловдивчанина, прострелял съперник като ученик

https://www.24chasa.bg/region/article/10723396 www.24chasa.bg
Михаил Дели-Славов излиза от съдебната зала. Снимки: Авторът СНИМКА: Снимка: Авторът

Делото срещу 23-годишния сега пловдивчанин Михаил Дели-Славов, който преди 5 години като ученик простреля съперник с преработен газов пистолет, не успя да стартира по същество в Пловдивския районен съд. Бащата на стрелеца - Виталий Дели-Славов, конститутиран като негов защитник, е болен, по здравословни причини не се яви и един от адвокатите на младежа. Михаил Дели-Славов пък се отказа от услугите на другия си адвокат Георги Клянчев и така делото беше отложено, защото той на практика остава без защита. "Шиканира делото по всякакъв начин", коментира в кулоарите адвокатът на простреляния Иван Чирпанлиев.

Процесът се движи с голямо забавяне, защото случаят е от 9 април 2017 г. Тогава Дели-Славов и Чирпанлиев, които имали спор за момиче на име Симона, се разбрали да си изяснят отношенията в двора на училище "Стоян Михайловски". До физическа саморазправа не се стигнало, Чирпанлиев си тръгнал и в този момент Дели-Славов извадил газов пистолет и стрелял. От бузата на раненото момче била извадена сачма и така се разбрало, че оръжието е преработено. 

Тогава Михаил Дели-Славов беше задържан и обвинен  опит за убийство. 5 години по-късно обвинението се сви до нанасянето на лека телесна пореда по хулигански подбуди и притежаване на незаконно оръжие. Новата дата за начало на разпита на свидетелите е 25 февруари.