Ето бедстващите футболисти на "Марица" (Пд) в Истанбул, Зико им помогна (снимки)

https://www.24chasa.bg/sport/article/10723474 www.24chasa.bg
Футболистите на "Марица" (Пловдив) се чувстват по-добре, след като успяха да напуснат автобуса и намериха подслон в бензиностанция.

Футболистите на "Марица" (Пловдив), които почти денонощие бедстваха в автобус край Истанбул, вече се добраха до бензиностанция край мегаполиса. Там ще изчакат отварянето на трансконтиненталната магистрала. Към момента имат всичко необходимо и се чувстват добре, съобщиха от ръководството на тима.

Играчи и треньори изказаха специални благодарности на кмета на Пловдив Здравко Димитров за съдействието, което им е оказал. Той помогнал на отбора да се свърже с нашето консулство в Истанбул.

„Горещо благодаря на кмета Здравко Димитров за помощта. От турска страна ни увериха, че автомобили на жандармерията ще ни съпроводят до летището“, заяви собственикът на клуба Христо Христов. Той допълни, че от фирмата превозвач са заявили готовност да закарат до Анталия футболистите, ако полетите от летището в Истанбул не бъдат възобновени.

Маричани престояха повече от 22 часа в рейса, като някои от тях спаха по седалките, а други на пода. Те заминаха за Турция, където имат планиран лагер в Анталия. Смятаха да пътуват до курорта със самолет, но снежната буря ги връхлетя на път за аеропорта, а самият той беше затворен.