Без задължения към общината, ако искаш да купиш общинско жилище в Русе

https://www.24chasa.bg/region/article/10723545 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Община Русе напомня на желаещите да закупят общинско жилище, че заплащането на всички данъци и такси, наеми, актове и глоби до 2021 г. включително, е задължително условие за разглеждане на заявленията им. Кандидатите, за които бъде установено, че не са платили задълженията си към общинския бюджет, ще отпаднат автоматично от класацията, съобщават от пресцентъра на община Русе.

Общинските служители продължават с изготвяне на класирането на заявителите според критериите, заложени в Наредба № 6 - срок на обитаване на общинското жилище от заявителя, възраст на жилището и вид на конструкцията.

Припомняме, че останалите условия за прием на документи е кандидатите да са наематели на общинското жилище не по-малко от 5 години, да са били изрядни в плащането на сметките си, да са добри стопани, както и срещу тях да няма подадени оплаквания за нарушаване на обществения ред.

Средствата, получени от продажбата на общински жилища, ще се използват за извършване на ремонти в останалите жилища от общия фонд, както и за закупуване на нови имоти.

Кандидатите за придобиване на общинско жилище до този момент са 493. Крайният срок за подаване на документи изтича на 15 февруари 2022 г., като след този срок заявления няма да бъдат разглеждани.