Няма желаещи за доброволци в РЗИ - Варна

https://www.24chasa.bg/region/article/10731383 www.24chasa.bg


   Нито един не е заявил желание да бъде доброволец в здравната инспекция във Варна, съобщи за “24 часа” директорът Дочка Михайлова.

Преди седмица варненската РЗИ обяви, че набира доброволци в помощ на процеса по прилагане на противоепидемичните мерки и контрол на територията на областта. Те трябва да попълват Карти за епидемиологично проучване на заразно болен - по образец на Министерството на здравеопазването, да събират данни на заразени и контактни лица, както и да въвеждат данни в Регистъра, който е част от Националната информационна система.

Очаква се кандидатите да извършват тези дейности безвъзмездно, за предпочитане в сградата на инспекцията, защото се работи с лични данни и използването на ел. подпис може да е затруднено.

“Озоваха се само няколко студенти от Медицинския университет и те ни помагат, когато могат. Затрупани сме с административна работа и не се справяме. Когато случаите на заразени се увеличат става невъзможна да се справим сами”, сподели пред медията ни Михайлова.

Днес броят на заразените във Варненско отново е много висок достигна рекордните 927 души и областта вече е в оранжевата зона по заетост на интензивните легла за Covid-19.