Гасят лампите и в Съединение - цяла нощ на тъмно (Снимки)

https://www.24chasa.bg/region/article/10734500 www.24chasa.bg
Кметът на Съединение Атанас Балкански.

Още една община в Пловдивска област потъва в нощен мрак. Уличното осветление в Съединение спира от 31 януари, обяви кметът Атанас Балкански. Лампите няма да светят от 23 до 4 часа сутринта - това означава пълна тъмнина по улиците.

"За декември платихме 87 000 лева за консумирано електричество, докато сметката ни за същия месец през 2020 г. беше 30 000 лева", каза кметът. Той добави, че експерти ще проверят в кои обществени сгради се харчи най-много ток, след което ще бъдат взети мерки за ограничаване на консумацията.

Жителите ще бъдат предупредени предварително за ограниченията, като кметът се надява те да не бъдат прилагани дълго време.

"Значително са се увеличили сметките в общинските заведения, които са на газ, но нямаме друг изход освен да плащаме. Не можем да спрем отоплението на децата в градините и училищата", обясни Балкански.

Жители на града му се оплакали, че сметките им за газ са двойно по-големи през ноември и декември миналата година, отколкото за същите месеци през 2020 година. Ограничения на уличното осветление вече наложиха общините Пловдив, Раковски, Стамболийски и села в община "Родопи".