Мегз неоткриваема, отлагат дело срещу нея за катастрофа

https://www.24chasa.bg/region/article/10738954 www.24chasa.bg
Миглена Каканашева-Мегз.

Дизайнерката Миглена Каканашена-Мегз не е открита на адреса си в град Раковски. По тази причина се води нередовно призована и делото за катастрофата срещу нея беше отложено за 24 февруари. Тя е обвинена, че е причинила пътен инцидент с ранена жена на 71 години. Към момента на катастрофата Мегз е била с отнета книжка.

По делото има данни, че Мегз е в чужбина, затова Пловдивският районен съд ще изиска справка от МВР за задграничните й пътувания. Тя ще бъде търсена отново и в жилището си в Раковски. "Лично съм я уведомила в телефонен разговор за делото преди 3 дни, Каканашева не възразява то да се гледа в нейно отсъствие. Обвинението не е за тежко умишлено престъпление и присъствието на подсъдимия не е задължително", каза адвокатката на Мегз Светлана Паскалева.

Съдия Елена Герцова обаче подчерта, че нередовното призоваване не може да бъде оборено като факт от лекото обвинение, и насрочи нова дата за старт на процеса.

Инцидентът става на 8 април 2019 г. в Раковски, когато на кръстовището на ул.“П. Парчевич“ и ул.“Хр.Смирненски“ Мегз не спира на знак Стоп и удря с мерцедеса си хонда. Ранена е пътничката във втората кола Станка Ангелова, чийто десен крак бил счупен. 71-годишната жена се яви на делото, но категорично отказа да коментира подробности от катастрофата.