И Хисаря става дискотека от 1 февруари, възможно е да продължи и през лятото

https://www.24chasa.bg/region/article/10741955 www.24chasa.bg
В Хисаря минават също на режим на тока. Снимка: 24plovdiv.bg

Към режим на пестене преминава от 1 февруари и курортният град Хисаря по заповед на кмета инж. Пенка Ганева. Улично осветление няма да има от 23 часа до 4 сутринта, потвърди за „24 часа“ тя.

Със същата заповед се забранява ползването на допълнителни електроуреди в общинските сгради. Там, където е възможно ще се премине на алтернативно гориво. Засега няма краен срок за поставените ограничения, поясни Ганева.

Възможно е режимът „тъмно-светло“ да продължи и през лятото по време на активния туристически сезон.
Според анализ на администрация по усреднени цени, до края на годината Хисаря трябва плати 1 милион лева само за уличен ток, сметнали са общинарите. За миналата година общата стойност е била 250 хил. лв. или четири пъти по-малко.

Сградата на общинската администрация, училищата и детските градини в Хисаря се отопляват на нафта, която също не е евтина. По селата са още на твърдо гориво и трябва да мислим за проекти за енергоспестяване, коментира Ганева. Засега градът има подадени документи за финансиране и цялостна подмяна на осветлението по Норвежкия фонд, но още не се знае дали е класиран.

Все още не е изготвен и общинският бюджет, защото по думите на Пенка Ганева не бил ясен републиканският.