След години чакане започва ремонт за 1 млн. лева на основни улици в царска Баня

https://www.24chasa.bg/region/article/10744091 www.24chasa.bg
Град Баня, Карловско Снимка: Google street view

Ремонт на две от основните улици в царския град Баня - „Карловска“ и „Стара планина“ се подготвя, научи  "24 часа". Двете отсечки са вход за града откъм пътя Пловдив-Карлово. Обществената поръчка вече е обявена и в обхвата й, освен “Стара планина“ и „Карловска“, влизат и улиците „Липите“ и „Байкал“.

Лимитната стойност на поръчката е 954 849,44 лв. без ДДС. „Карловска не е ремонтирана, откакто е направена, там предстои подмяна на водопровода и настилката заедно с бордюри и тротоари. Тя е в много лошо състояние, паважът е разместен, като една част каменните блокчета - точно на входа на града, ще бъдат премахнати, останалите ще се пренаредят“, обясни кметът на Баня Стамен Гешев.

На ул. „Стара планина“ ще бъде положен още един слой асфалт, защото преди време е направен ремонт, при който е сменен водопроводът. После е положен асфалт, но само един доста тънък слой. И на тази пътна артерия ще бъдат подменени тротоарите и бордюрите.

Хората от Баня отдавна се оплакват от състоянието на улиците. Стамен Гешев допълни, че проектът за реконструкцията им е отпреди 3-4 години, но са изчаквали финансиране. „Ще получим държавни средства от фонд „Земеделие“, одобрени сме, и оттук нататък ще се прави избор на изпълнител на поръчката“, заяви кметът.

Поръчката е обявена от община Карлово, към която се числи Баня, а Симеон Сакскобургготски е неин жител.

Крайният срок за подаване на документи в конкурса е до 23,59 часа на 9 февруари 2022 г. в електронната система на обществените поръчки. Едно от основните изисквания към кандидатите е през последните 3 финансови години да имат реализиран минимален общ оборот от 1 900 000 лв.