Откриха 243-ия традиционен пролетен панаир в Търговище

https://www.24chasa.bg/region/article/11538089 www.24chasa.bg
Мажоретки поведоха традиционното шествие за панаира в Търговище от централния площад "Свобода" до залите на художествената галерия "Никола Маринов". Снимка: Община Търговище

Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров откри 243-ия традиционен пролетен панаир, съобщиха от пресцентъра на общината. Проявите започнаха с ритуал за издигане на знамената на площад "Свобода". От там тръгна дефиле до изложбените зали в художествена галерия "Никола Маринов", което бе предвождано от Духовия оркестър към общината и Мажеретен състав – Търговище.

"Традиция на панаира е изградена около необходимостта да бъдем заедно. Заедно бизнесът да открива нови пазари и клиенти, но и заедно да споделим емоциите от най-обичаното и чакано събитие в Търговище. Нека панаирната седмица бъде време за радост, за оптимизъм, за намиране на нови възможности и съмишленици", заяви пред изложбените зали кметът д-р Димитров.

Над 100 са производителите и търговците, са подали заявки за участие в рамките на изложението. Фирмите са от цялата страна. В залите е изложена конфекция, ръчно изработени бижута, вина и други стоки. Официалният партньор на панаира, фирма "Мебел Стил" пък представя богата гама мека мебел на преференциални цени.

В 19.00 ч. на сцена "Борово око" започва "МузикаленПаркФест". Концертът в първата от панаирните вечери е посветен на Деня на Европа. Той ще бъде с участието на Мария Чакърдъкова и Силвия Кацарова. 

В дните до 15 май изложбените зали в Художествена галерия "Никола Маринов" ще работят от 9.00 ч. до 21.00 ч. Работното време на базара с атракциони до стадион "Димитър Бурков" е от 9.00 ч. до 24.00 ч.