Областният управител поздрави гимназия в Монтана за стогодишния й юбилей

https://www.24chasa.bg/region/article/11558008 www.24chasa.bg

Финансово-стопанската професионална гимназия „Васил Левски“ отбеляза с официално тържество 100 години от основаването си. Сред гостите на събитието бе областният управител Ванина Вецина.

Събитието бе предшествано от редица други училищни инициативи, сред които конкурс за най-голямо родословно дърво от възпитаници на гимназията и засаждане на сто дръвчета. В тази връзка г-жа Вецина пожела родословното дърво на учебното заведение и засетите тази година дръвчета, да продължават да се разрастват и се превръщат в многовековни гори. „И нека всеки от вас съхрани духа и ентусиазма си!“, каза в приветствието си областният управител.

Учениците на ФСПГ „В. Левски“ – бивши и настоящи, са носители на призови места от национални състезания, олимпиади, панаири на учебно-тренировъчни фирми. Те са редовни участници и в европейски проекти, а оценката на работодателите за тях е висока. Зад успехите им стоят десетки учители, педагози, специалисти, ръководители, но благодарностите са и за родителите им, защото без тях тези резултати не биха били възможни, посочи директорът на училището Веселка Иванова.

Областният управител поздрави гимназия в Монтана за стогодишния й юбилей

Областна администрация – Монтана поднася сърдечни поздрави на училището с пожелания за здраве, сбъднати мечти и вдъхновение.