Богата програма и концерт на Мария Илиева за Деня на Търговище

https://www.24chasa.bg/region/article/11572127 www.24chasa.bg
Парк "Борово око" в Търговище, в който утре, събота, от 21,30 часа ще има празнична заря. СНИМКА: Архив

С тържествено заседание на общинския съвет ще започнат честванията на официалния празник на град Търговище – 14 май. То е насрочено за утре от 10.00 ч. в зала "Христо Самсаров" на общината, съобщават от общинския пресцентър. На заседанието ще бъдат връчени отличията на новите почетни граждани. Това са треньорът по стрелба Христо Христов и треньорът по борба Иван Ангелов.

В 11.00 ч. на поляната в парка "Борово око" е началото на традиционната за съботния ден на панаира киноложка изложба.

През целия ден в Алеята на занаятите ще могат да се видят исторически възстановки и реконструкции на античен пазар, военен пункт и гладиаторски обучения. Посетителите ще могат да се включат в дейности, белязали преминаването от Античност към Средновековие. Участието е безплатно.

В 17.00 ч., в зала 2 на галерия "Никола Маринов", чрез жребий, ще бъде определен печелившият на луксозен холов ъгъл. Той ще бъде връчен на един посетителите, попълнили анкетна карта по време на панаирната седмица. Наградата е осигурена от официалния партньор на панаира "Мебел Стил".

Също в 17.00 ч. ще бъде официално открит и новият пресклуб на Българската телеграфна агенция в Търговище. 

От 18.00 до 24.00 ч. Регионалният исторически музей отваря своите експозиции и изложби с вход свободен в рамките на инициативата Европейска нощ на музеите.

В 20.30 ч. на сцена "Борово око" започва концерт на Мария Илиева. 

Час по-късно, в 21.30 ч., небето над града ще бъде озарено от празнична заря в парка "Борово око".