Министър Борислав Сандов грабна чувала и чисти заедно със стотици благоевградчани

https://www.24chasa.bg/region/article/11580136 www.24chasa.bg
Министър Сандов се включи в кампанията за почистване на Благоевград.

Министърът на околната среда и водите Борислав Сандов грабна чувала, сложи ръкавиците и се включи в почистването на Благоевград, като събираше боклуци в района около парк „Ловен дом“ и Розариума. Заедно с кмета Илко Стоянов министърът днес даде старт на мащабната зелена кампания „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“

„Благоевград е един от най-красивите и чисти градове в България, но както навсякъде има и хора, които замърсяват. От всички нас зависи да ограничим неконтролираното изхвърляне на отпадъци. Емпирично е доказано, че колкото по-чисто е едно място, толкова по-малък е шансът то да бъде замърсено, вярно е и обратното. А по-чисто, означава по-здравословно“, заяви министър Сандов.  Кметът благодари на участниците в кампанията. "За нас тази активност е изключително важна, защото може да има много прекрасни идеи, но без помощта на хората те няма как да се реализират. Заедно имаме възможността да превърнем нашия общ дом в по-чист и красив“, каза Стоянов.

Стотици благоевградчани са включиха в кампанията, сред тях студенти от Американския университет и украински бежанци. Сериозна активност показаха и представители на ромската общност, които почистиха районите около домовете си.

Министър Сандов и кметът на Благоеград Илко Стоянов откриха кампанията
Министър Сандов и кметът на Благоеград Илко Стоянов откриха кампанията "Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“.

Десетки зелени площи, нерегламентирани сметища, междублокови пространства и райони около спортни съоръжения, детски градини, учебни заведения бяха почистени. Новият електромобил на Общинското предприятие „Чистота“ минаваше по райони и събираше смесен отпадък.

Министър Борислав Сандов грабна чувала и чисти заедно със стотици благоевградчани

Министър Борислав Сандов грабна чувала и чисти заедно със стотици благоевградчани