Чавдар Трифонов: Ако бъда кмет, ще започна от "Максуда"

https://www.24chasa.bg/region/article/2046446 www.24chasa.bg

Кандидатът за кмет на Варна Чавдар Трифонов покани своите фейсбук-приятели на среща на живо. Подкрепеният от 9 политически формации млад мениджър изслуша въпросите на варненци и им даде бърз отговор.

"Първият проблем, с който бих се захванал, ако стана кмет, е "Максуда". Тази махала не би могла да съществува повече в сегашния си вид. Ще започнем работа с ромската общност, нулева толерантност към престъпността и незаконното строителство. Интеграцията закъснява с години и резултатите от това закъснение стават все по-лоши", каза Трифонов.

Той е готов с идеи за реформа в общинската администрация, за да заработи тя по-ефективно за Варна. Смята да увеличи капацитета на отделите за европрограми и финанси. Нужни са специалисти, които да следят кредитния рейтинг на града и които да промотират общината и да търсят начини за финансиране. Община Варна работи по едва 9 европрограми и не използва потенциала, даден ни от ЕС.

Чавдар Трифонов: Ако бъда кмет, ще започна от "Максуда"

Чавдар Трифонов ще въведе конкурсното начало в общината и ще отвори работеща приемна за граждани.

"Това, което една община може да направи за малкия и средния бизнес, е да намали таксите и да облекчи бюрократичните процедури", каза независимият кандидат за кмет. До момента той е подкрепен от 7 политически формации. Трифонов подчертава, че те не са поставяли условия и не са правили пазарлъци за назначения на техни хора.

През уикенда инциативният комитет, издигнал кандидатурата на младия мениджър за кмет, засади дръвчета до детската площадка на блок 407 в кв. "Владиславово". Чавдар Трифонов поговори с жителите на квартала за проблемите им и за очакванията каква промяна искат за града си.