Снежната покривка във Варна стига до 50 см, автобусите закъсняват

https://www.24chasa.bg/region/article/3076285 www.24chasa.bg
Снимка: Архив

Снежната покривка във Варна към момента е висока между 30 и 50 сантиметра, като снегът продължава да вали, съобщи "Петел".

Заради лошата зимна обстановка днес няма да има учебни занятия в града, но детските градини и ясли ще работят. От общината препоръчват на родителите при възможност да оставят децата си у дома.

Главните улици и булеварди в града са почистени, а летище Варна е затворено заради снегопочистването. След 14:00 часа може да се очаква подобрение.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 левa - вече и със SMS

Тази сутрин автобусите по всички линии на "Транстриумф" пристигат с различно закъснение. Само автобусите 148 и 409 са с делнично разписание, всички останали линии са с празнично. По линиите на тролейбусите от вчера се движат автобуси.

От общината напомнят на гражданите, собствениците и ползватели на търговски обекти и офиси да почистват леда от тротоарите пред сградите. От днес започват и проверки за спазването на това задължение. Телефоните за сигнали в община Варна са 820-112 и 668-112.

Пътищата от републиканската пътна мрежа във Варненска област са проходими при зимни условия. Заснежени са пътните настилки.

Временно са въведени ограничения за движението по пътищата Варна - Добрич, Провадия - Айтос, Аксаковска панорама - Кичево, с. Калиманци - Суворово.

36 машини почистват републиканските пътища на територията на Областно пътно управление - Варна. Всички товарни МПС с тегло над 12 тона трябва да се движат задължително с вериги на територията на област Разград. Временно се ограничава движението по Ришки проход поради снегопочистване. В северната част от област Шумен товарните МПС трябва да се движат задължително с вериги и без ремаркета и полуремаркета.