Тотев грабна приза "Пловдив - най-красив град за 2013 г."

https://www.24chasa.bg/region/article/3700923 www.24chasa.bg
Кметът на Пловдив Иван Тотев застана до колегите си от Търново и Бургас Даниел Панов и Димитър Николов, които си поделиха голямата награда за най-добър град за живеене.

Най-красив град на България за 2013 г. е Пловдив. Кметът Иван Тотев получи днес приза от главния редактор на в. "24 часа" Борислав Зюмбюлев и от програмния директор на "Дарик" Константин Вълков. Двете медии за седма година връчиха наградите "Най-добър град". Тържеството се проведе в Националната художествена галерия в присъствието на половината министерски съвет начело с Пламен Орешарски.

Веднага след като Йорданка Фандъкова получи две награди - "София - културен град на 2013 г" и "София - най-добър бизнес град", дойде ред на Пловдив. "След бизнеса идва и красотата", обяви Вълков.

"В Пловдив обичаме да казваме, че градът ни е втори по големина, но първи по хубост в България", отбеляза Тотев. И подкрепи думите си с цитат на античния автор Лукиян от ІІ в.: "Наистина, Херакле, това е най-големият и най-красивият от всички градове. Отдалеч блести красотата му". Казаното впечатли зам.-кмета на София Тодор Чобанов, който е доктор по археология.

"Ние обаче не разчитаме само на древната слава, а всеки ден работим Пловдив да става все по-привлекателен за жителите и гостите му", отбеляза Тотев.

Иван Тотев увери, че не разчита само на древната слава на Пловдив, а всеки ден работи така, че градът да става по-красив и привлекателен.

Той бе аплодиран от кметовете на Велико Търново Даниел Панов и на Бургас Димитър Николов, които тази година си поделиха приза за най-добри градове за живеене. Фандъкова също честити на пловдивския си колега. Той пък използва присъствието на регионалния министър Десислава Терзиева и от микрофона я призова да реши един голям проблем на градовете, свързан с ремонтирането на старите сгради. "Тези, които не са общински, няма как да бъдат стегнати. Моля ви, помислете за законодателни промени", настоя Тотев. Терзиева му обясни, че това е работа на министерството на инвестиционното проектиране, но се ангажира с проблема.

За мен има два красиви града - Лондон и Пловдив, каза шефката на Националната художествена галерия Бисера Йосифова и се снима с Иван Тотев.

"Кога ще подкрепите пловдивските проекти като последния транш за довършване на залата и разрешението на 30-милионния заем", обърна се Тотев към Пламен Орешарски. Премиерът му отговори, че пловдивските депутати сериозно лобирали за града и в близките дни щели да бъдат при него.

Лично шефката на Националната художествена галерия Бисера Йосифова изпроводи Тотев. "Получихте най-хубавата награда. За мен има два красиви града в света - Лондон и Пловдив", каза изкуствоведката и се снима с градоначалника.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Божигол чуква 33 г. с баджанака, Лозанова също идва на празника на бившия, татуира си името на вратаря 33 години празнува днес новата звезда на "Левски" Валери Божинов. "България Днес" научи от отлично запознати източници, че нападателят няма да прави шумен купон. Божигол ще посрещне Христовата възраст у дома.

Националите по риболов девети сред гръмотевици и мълнии Точно 734,51 килограма шарани улови България по време на традиционния шампионат на планетата в тази дисциплина. Това стигна на нашите риболовци да влязат в престижната десетката на най-добрите. Националите завършиха на девето място от 24 участващи държави. Шампион е ЮАР.

Млади влюбени в България открито демонстрираха чувствата си по случай днешния международен ден на любовта Св.