Започна състезанието за най-добър град, гласувайте

https://www.24chasa.bg/region/article/4604175 www.24chasa.bg
Бургас и Велико Търново бяха отличени като най-добри градове миналата година.


Даден е вече стартът на новото национално проучване на “24 часа” и Дарик радио “Най-добрият град за живеене у нас”. Тази вече утвърдена иницатива е единствената българска класация, която сравнява градовете по качество на живот.

Тази година двете медии с помощта на кореспондентите си сравняват 27 града по 31 критерия, разделени в 10 групи.

За най-добрия град за живеене гласувайте ТУК

Системата за оценяване е усъвършенствана, критериите са определени така, че най-комплексно да обхващат

нещата от

градската среда,

които осигуряват

добър живот

на гражданите. 

От инвестиции в инфраструктурни проекти за 2014 г. до състояние на пешеходните пътеки; от брой университети до наличие на апаратура за лечение на инфаркт; от брой слънчеви дни в годината до инвестиции в хубава главна (пешеходна улица).

В проучването са включени всички 27 областни града - Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол.

На финала на проучването ще се разбере кой кмет ще получи специалната награда - табела за най-добър град за живеене, и в кои градове ще отидат съпътстващите призове. 

Читателите ни от вчера вече гласуват в сайта ни www.24chasa.bg. Със своя вот до 10 март те определят наградата на публиката.

За най-добрия град за живеене гласувайте ТУК

Градът с

най-много

читателски

гласове получава

специален приз

Това по традиция става на официална церемония с участието на кметове и министри.

Освен че носи много състезателен дух, това проучване се превърна в представяне на положителни и успешни модели на управление, които амбицират кметовете да превърнат своя град в по-привлекателно място за живеене.

Надпреварата тази година ще е особено напрегната. Много от българските градове постигат напредък в благоустройството в различни области.

За най-добрия град за живеене гласувайте ТУК

Досега четири града са били №1 в годишните класации. Варна бе победител през 2007 и 2008 г., София - през 2009 и 2011 г., Бургас - през 2010 , 2012 и 2013 г., Велико Търново - през 2013 г. (В миналогодишното издание на класацията за пръв път имаше двама победители - Бургас и Велико Търново.) Дали някой от тези градове ще излезе пак №1, или друг град ще се окичи за пръв път със славата. Изненадите предстоят.

Гласувай ТУК

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Министерски съвет е най-доброто място за вдъхновение за карикатуриста Чавдар Николов. Майсторът на рисуваната сатира бе изловен от топпапараците на "България Днес" да обикаля около властовите сгради на бул. "Дондуков", нарамил торбичка с най-ценното си - материали за шаржове. Николов очевидно е готов, щом види някой управник,

Мая Манолова дъх не може да си поеме от работа. Омбудсманът проведе сериозен разговор по телефона, след което забърза крачка явно за важна делова среща. Макар динамичното си всекидневие, Мановола поддържа стилен външен вид, като се започне от фризурата й, минава през бутикова чанта и завършва с обувките й.

Късо съединение в електрически стълб в столицата на бул. България предизвика временно блокиране на движението в посока центъра. В отстраняването на аварията се включиха екипи на енергото и