Започна състезанието за най-добър град, гласувайте

https://www.24chasa.bg/region/article/4604175 www.24chasa.bg
Бургас и Велико Търново бяха отличени като най-добри градове миналата година.


Даден е вече стартът на новото национално проучване на “24 часа” и Дарик радио “Най-добрият град за живеене у нас”. Тази вече утвърдена иницатива е единствената българска класация, която сравнява градовете по качество на живот.

Тази година двете медии с помощта на кореспондентите си сравняват 27 града по 31 критерия, разделени в 10 групи.

За най-добрия град за живеене гласувайте ТУК

Системата за оценяване е усъвършенствана, критериите са определени така, че най-комплексно да обхващат

нещата от

градската среда,

които осигуряват

добър живот

на гражданите. 

От инвестиции в инфраструктурни проекти за 2014 г. до състояние на пешеходните пътеки; от брой университети до наличие на апаратура за лечение на инфаркт; от брой слънчеви дни в годината до инвестиции в хубава главна (пешеходна улица).

В проучването са включени всички 27 областни града - Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол.

На финала на проучването ще се разбере кой кмет ще получи специалната награда - табела за най-добър град за живеене, и в кои градове ще отидат съпътстващите призове. 

Читателите ни от вчера вече гласуват в сайта ни www.24chasa.bg. Със своя вот до 10 март те определят наградата на публиката.

За най-добрия град за живеене гласувайте ТУК

Градът с

най-много

читателски

гласове получава

специален приз

Това по традиция става на официална церемония с участието на кметове и министри.

Освен че носи много състезателен дух, това проучване се превърна в представяне на положителни и успешни модели на управление, които амбицират кметовете да превърнат своя град в по-привлекателно място за живеене.

Надпреварата тази година ще е особено напрегната. Много от българските градове постигат напредък в благоустройството в различни области.

За най-добрия град за живеене гласувайте ТУК

Досега четири града са били №1 в годишните класации. Варна бе победител през 2007 и 2008 г., София - през 2009 и 2011 г., Бургас - през 2010 , 2012 и 2013 г., Велико Търново - през 2013 г. (В миналогодишното издание на класацията за пръв път имаше двама победители - Бургас и Велико Търново.) Дали някой от тези градове ще излезе пак №1, или друг град ще се окичи за пръв път със славата. Изненадите предстоят.

Гласувай ТУК

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Специална марка, посветена на 15-годишнината от приемането на България в НАТО, бе валидирана вчера в Министерски съвет. Пощенската марка изобразява трабантчето на тогавашния външен министър Соломон Паси. Освен него в церемонията участваха министърът на външните работи Екатерина Захариева и министърът на транспорта Росен Желязков.

Трябва да бъдем държани в ареста най-дълго време, за да може да се сложи ръка на фирмената ни собственост. От задържането ни се цели икономически ефект! Това заяви вчера пред апелативния спецсъд Евгения Банева, съпругата на олигарха Николай Банев, по повод дружествата, които двамата управляват, научи "България Днес".

Народният бард Веселин Маринов мина на повикване. Звездата бе изловена от топпапараците на "България Днес" търпеливо да чака пред столична бизнес сграда, тръпнейки да получи обаждане, за да бъде пуснат вътре. Изпълнителят на "Горчиво вино" чинно постоя десетина минути, говорейки по телефона с папка под мишница с надеждата да му отворят дверите на