Шеф на дърводобивна фирма преби любовницата си от ревност (Снимки)

https://www.24chasa.bg/region/article/4759965 www.24chasa.bg
Снимки: viaranews.com

Синът на червения кмет на кюстендилското село Шишковци Климент Терзийски – Димитър Динамита, собственик на скандалната дърводобивна фирма „Суна 2”, преби от ревност любовницата си Христина Манова и приятелката й 17-годишната Моника Георгиева, съобщава viaranews.com.

Двете момичета са постъпили в кюстендилската болница след побоя от Динамита. Христина е с пукната ръка и разбита уста, тя е в шок. Приятелката й е в по-тежко състояние. Моника е с комоцио, избити два зъби, страшни болки в главата и съмнения за счупен нос. Има и хематоми по цялото тяло, включително в окото, от страшните ритници.

Ревност, гарнирана с голямо количество изпит алкохол, е причината за гнева на Терзийски, който той излял върху двете момичета пред очите на съпругата си Силвия, с която били заедно в заведението.

Инцидентът е станал в неделя сутринта около 6,30 часа. 37-годишният Димитър Терзийски пристигнал в заведението със съпругата си. В заведението била и любовницата му Христина Манова, но в компанията на новите си приятели, между които Иво Максимов-Циката, футболист от „Велбъжд”, и още две момчета.

„Като ме видя в компания на новите ми приятели, Димитър превъртя от гняв. Три пъти ме напада с юмруци и ритници от ревност. Първия път ме удари в 2,30 ч., после в 4 и преди да пребие Мони, към 6,30, отново ядох бой. Много съм уплашена, защото Димитър се ползва с доверието на Мая Манолова и БСП. Неговият баща е кмет на Шишковци от БСП, двамата дават заедно пресконференции с Мая Манолова. Името на баща му е Климент Терзийски. Той наскоро навърши 60 години. На снимките се вижда кои са техните приятели в полицията и хора, които са на власт. Приятел е и с шефа на горското Бисер Дачев, често пият кафе заедно, това всички го знаят. Димитър винаги се измъква, страхувам се и още не съм набрала смелост да разкажа за случилото се на баща си и да пусна жалба в полицията. Няма обаче да оставя нещата така, просто имам нужда от време, за да се стабилизирам”, каза по телефона Христина Манова, която е студентка по психология в ЮЗУ „Неофит Рилски”.

„Още не съм готова да отговаря на всички ваши въпроси. Преживявам всичко, което се случва, много тежко и съм на антидепресанти. Особено като видях какво е състоянието на Мони, тя е по-зле от мен, Димитър я преби без причина. Мони му е казвала в очите, че не го харесва и да си гледа съпругата. Мони не позволяваше да имам връзка с него. Двамата взаимно не се харесват. Тя тръгна към тоалетната на дискотеката и той влезе след нея. Вътре я преби от бой с ритници и юмруци, удрял е главата й в мивката. Намерихме я в безсъзнание, а той продължаваше да я рита”, допълни тя.

Христина Манова разкри още, че връзката й със семейния Димитър Терзийски датира от 1 година. „Запознахме се в същата дискотека – „Джулиани”. После поддържахме връзка във фейсбук до този момент. Наскоро жена му разбра за нас, а той я излъга. Каза, че не е истина и отрича. Аз поисках да признае и да остане с мен. Поддадох се на чувствата си и татуирах името му под сърцето си. Потресена съм, видях как съпругата му Силвия се смееше на глас, беше много доволна от кървавото меле, което развихри Димитър. На инцидента има много свидетели. От Димитър имам подарък, и то не малък – лек автомобил „Ауди”. Неговото „Ауди” е точно като моето. Колата още е в мен. Сега ще му я върна. Това, което исках, е да избере или мен, или съпругата си. Казах му, че връзката ни повече няма да продължи”, допълни Христина.

До болничното легло на 17-годишната Моника беше майка й Румяна Георгиева. Тя возеше с инвалидна количка дъщеря си до стая №2 в отделението по хирургия. „Направиха й скенер, дъщеря ми никак не е добре. Разбрах, че Димитър Терзийски, по прякор Динамита, е бил пиян. Два пъти е налетял на бой Христина Манова, която е най-добрата приятелка на дъщеря ми. После е пребил и дъщеря ми, има и свидетели, инцидентът е записан и от видеокамери. След като Димитър не е могъл да пребие на масата Христина Манова, защото и Моника го е възпрепятствала, е решил да нападне дъщеря ми в момента, в който е видял, че тя отива сама в тоалетната. Ударил я е най-малко два пъти с юмруци по главата, после е удрял главата й в мивката. Мони паднала в безсъзнание, а той е продължил да я рита. Дъщеря ми е била в заведението с още две приятелки и са опитали да му попречат. Христина Манова е една от тях. Той обаче нацелил с ритник ръката на Христина и тя сега е със счупен пръст и пукната ръка. Искам полицията да си свърши работата. Разбрах, че Димитър е бил задържан в полицията, но понеже имал високо кръвно, са го освободили. До момента той не ни е потърсил, за да попита как е Мони. Можеше поне това да направи, след като изтрезнее. Зная, че той е бил със съпругата си и тя се е наслаждавала, смеела се е отстрани. Смятам, че това е недопустимо, двамата са родители, те имат едно дете. Учудвам се, че охраната на дискотеката не се е намесила, за да предотврати инцидента”, разказа майката на пребитата Моника.

„Познавам Димитър Терзийски бегло, само визуално, като наш съгражданин, от време на време съм го виждала в дискотеката. В заведението има камери, всичко ще излезе наяве и ще се разбере. Не се чувствам добре, не зная колко време съм била в безсъзнание. Събудих се на пода в тоалетната и около мен имаше хора”, сподели Моника.

Моника Георгиева тренира борба от 3 години в Спортно училище „Васил Левски” – Кюстендил. Христина Манова е дъщеря на известен бизнесмен в Кюстендил. Семейството й не знае за нападението.

Димитър Терзийски и неговият брат са собственици на скандално известната дърводобивна фирма „Суна 2”, нашумяла с незаконната сеч из горите на Югозападна България, която те разгърнаха под чадъра на БСП. Те разполагат с най-богатата материална база в района и карат най-яките коли. Цялото семейство са членове на БСП. Баща им Климент управлява Шишковци от 21 години, той е кмет от листата на БСП.

Свързахме с по телефона с бизнесмена Димитър Терзийски. Той категорично отрече да е участвал в сбиване в дискотека „Джулиани”. „Да, действително бях там със съпругата си Силвия. Празнувахме вечерна сватба на наш близък и след това с приятели отидохме в „Джулиани”. Не е имало никакво сбиване. Тръгнахме си сутринта. Викаха ме в полицията, дадох обяснение, но съм нарочен”, заяви Терзийски.