Предлагат 30% гаранция по проекти, свързани с хазарт

https://www.24chasa.bg/novini/article/5592169 www.24chasa.bg

Промени в наредбата за финансиране на одобрени проекти за организации с нестопанска цел предлага финансовия министър Владислав Горанов. Проектът е обявен на сайта на ведомството за обществено обсъждане.

Целта е по-ефективен контрол върху разходване на средствата за дейностите за социално отговорно поведение според Закона за хазарта. Ще се финансират проекти, чиито цели са предпазване на младите хора от хазарт, превенция и лечение на хазартна зависимост и/ или социално отговорна реклама и маркетинг, предвижда проектът.
За да бъде постигната тази цел, министърът предлага промени в контролния механизъм за изразходване на публичния ресурс.
Предлага се увеличаване от 14 на 30 дни на срока за подаване на проектните предложения, за да се добавят конкретни дейности за социално отговорно поведение. Одобрението на проектите, което досега се извършваше по решение на комисията по хазарта и се утвърждаваше от нейния председател, вече ще се съгласува и с финансовия министър. Представителите на Министерството на финансите от един ще бъдат двама. Третата промяна е предоставяне на обезпечение от кандидати с одобрени за финансиране проектни предложения, което след изпълнението на проекта ще бъде освобождавано. Обезпечение в пари или безусловна и неотменяема банкова гаранция със срок на действие, не по-малък от 12 месеца, в размер 30% от одобрените средства за финансиране по договора. Министърът предлага още да се вдигнат изискванията към юридическите лица с нестопанска цел, които имат право да искат финансиране. Няма да бъдат финансирани лица които са получили цялостно безвъзмездно финансиране за изпълнението на същия проект или са получили финансиране за някоя от дейностите подлежащи на финансиране повече от два пъти за 5 години, считано от датата на сключване на първия договор за финансиране. Въвежда се и ограничение да са изпълнили условия при предходно финансиране от комисията по хазарта,  както и да са свързани лица с организатор на хазартни игри/дейности.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

По дантелени черни чорапи, високи токове, шлиферче, което едва прикрива задните й части, и разкопчана до пъпа блуза се пусна Мара Отварачката из софийските улици. Певицата беше помъкнала със себе си чанта с гримове и помади, с които явно не се разделя. Очакваме скоро Мария да тръгне съвсем без дрехи.

Нападателят на "Кротоне" Макси Лопес се отърси от омразата към Мауро Икарди. Той протегна ръка за помирение към бившия си най-добър приятел, който преди няколко години му открадна съпругата. Фаталната Уанда Нара изневери, а по-късно и заряза мъжа си заради авера му. Оттогава Лопес бе в непрестанна война с двамата предатели

Лошите новини за мениджъра на "Манчестър Юнайтед" Оле Гунар Солскяер нямат край. "Червените дяволи" са в невиждана от години криза, а сега се яви пореден проблем. Вратарят Давид де Хеа се контузи по време на евроквалификацията на Испания срещу Швеция (1:1) във вторник вечерта. Стражът получи мускулна травма на "Арена Солна" при опита си да изчисти