Зам. министър на Русия за първи път в Несебър, видя най-красивото от полуострова (снимки)

https://www.24chasa.bg/region/article/5639087 www.24chasa.bg
Николай Димитров показва на госта си макета на полуострова, по който туристите могат да се ориентират за най-атрактивните маршрути.

Кметът на Несебър Николай Димитров представи възможностите за инвестиции в общинския център и съставните селища, докато показваше най-красивото от полуострова на заместник-министърът на селското стопанство на Руската федерация Сергей Левин.

Гостът за първи път идва в Несебър. Според местните традиции той бе посрещнат от кмета  пред портите на древния град. Зам. министърът бе придружен от Сергей Лукьянчук, генерален консул на Русия във Варна, и Тонко Фотев, почетен консул на Руската федерация в Бургас.

Археологическият музей и най-забележителните църкви в стария град бяха част от маршрута на делегацията.

Кметът подчерта, че в общината има отлични условия за бизнес освен в туризма и в сферата на леката и хранително-вкусовата промишленост, като това ще осигури от временна до постоянна трудова заетост на част от населението. Димитров информира госта си, че общината има договори за сътрудничество с доста руски градове, както и че стотици граждани на Руската федерация имат недвижими имоти тук, а някои от тях живеят постоянно в община Несебър. 

На финала на визитата кметът Николай Димитров подари на Сергей Левин плакет на община Несебър и книга за града.

Само преди дни заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров и заместник-министърът на селското стопанство на Руската федерация Сергей Левин подписаха протокол от първото заседание на Българо-руската работна група за сътрудничество в областта на селското стопанство.

Страните се договориха да развиват съвместна дейност с цел разширяване на деловите контакти между организациите, обединяващи производители на селскостопанска продукция. Двете страни ще си сътрудничат и в областта на винопроизводството, лозарството, рибностопанската дейност.  

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Актьорът Тончо Токмакчиев е баш дядо, видяха топпапараците на "България Днес". Дъщерята на комика Таня, която живее със семейството си в Испания, се е прибрала за малко в България. По този повод щастливият кукувец гордо разходи 11-месечния си внук в столицата. Компания му правеха жена му и дъщеря му,

Проблеми с киберсигурността и хакерските атаки изпитва Светия Синод, установи проверка на "България Днес". В момента един от официалните сайтове на митрополитите рекламира епилация на краката на китайски език, а друг предлага почивка в Румъния на английски. От своя страна ръководството на Софийската епархия предупреди за измами свързани с

Не успя да подкрепи каузата за промени в закона Ще нарежа убиеца на Криси с бръснарско ножче, заканва се баба Милка на протест за справедливо наказание Влошено здраве спря майката на зверски изнасилените и убити сестри Росица и Христина Белнейски да се включи в протест срещу намаляване на присъдите на жестоките престъпници срещу самопризнания.