34 първолаци повече в Несебър, кметът изпрати на училище дъщеря си Никол

https://www.24chasa.bg/region/article/5764287 www.24chasa.bg

314 са първолаците, които днес прекрачиха училищния праг в община Несебър. Те са с 34 повече от миналата година, когато най-малките ученици са били 276 деца.

В най-голямото училище - СУ „Любен Каравелов" в Несебър в първи клас ще учат 140 деца, в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий" в Свети Влас - 45 малчугани, а в училището в Обзор очакват 24 първолаци.

По традиция на 15 септември тържествата за откриване на новата учебна година започнаха с издигане на националния флаг в деветте училища на територията на община Несебър.

Кметът и жена му (в дясно) изпращат малката Никол.

Кмета на общината Николай Димитров посети СУ "Любен Каравелов"- Несебър. Днес той има и личен празник - дъщеря му Никол е първокласничка.

Председателят на Общински съвет- Несебър Румен Кулев поздрави учениците от ПГТ „Иван Вазов" в Слънчев бряг.

"Първият учебен ден е един от онези моменти, в които си даваме сметка, че духовността е най-големият ресурс на нашето общество. Ние от Общинска администрация и Общински съвет - Несебър, ще продължим да работим за усъвършенстване на образователната инфраструктура, ще продължим да стимулиране усърдието и таланта на учениците и професионализма на учителите", заяви кметът Димитров в словото си.

През 2016/2017 учебна година в община Несебър ще се обучават и възпитават 3527 деца и ученици. От тях 2274 ученици ще трупат знания в общинските училища, а 1253 деца ще посещават общинските детски градини.

Данните сочат увеличение спрямо предходната учебна година, когато децата и учениците, обучавани в цялата община Несебър, са били 3314. От тях 2094 са учили в общинските училища, а 1220 деца са посещавали общинските детски градини. Над 260 учители ще обучават и възпитават подрастващите граждани на община Несебър.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Актьорът Тончо Токмакчиев е баш дядо, видяха топпапараците на "България Днес". Дъщерята на комика Таня, която живее със семейството си в Испания, се е прибрала за малко в България. По този повод щастливият кукувец гордо разходи 11-месечния си внук в столицата. Компания му правеха жена му и дъщеря му,

Проблеми с киберсигурността и хакерските атаки изпитва Светия Синод, установи проверка на "България Днес". В момента един от официалните сайтове на митрополитите рекламира епилация на краката на китайски език, а друг предлага почивка в Румъния на английски. От своя страна ръководството на Софийската епархия предупреди за измами свързани с

Не успя да подкрепи каузата за промени в закона Ще нарежа убиеца на Криси с бръснарско ножче, заканва се баба Милка на протест за справедливо наказание Влошено здраве спря майката на зверски изнасилените и убити сестри Росица и Христина Белнейски да се включи в протест срещу намаляване на присъдите на жестоките престъпници срещу самопризнания.