Ракитово няма да плаща 740 082 лв. по скандални договори

https://www.24chasa.bg/novini/article/5776126 www.24chasa.bg

Ракитово спечели двете дела по искове на фирма "КИССИНГ КОНСУЛТ" ЕООД по скандални и неизпълнени договори за ремонт на градската баня на обща стойност 740 082лв., съобщиха от общинската администрация. Решението на международния арбитражен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Договорите са подписани от бившия кмет на Ракитово Емилия Еленкова през септември 2011г., малко преди края на мандата . Единият е за реконструкция и основен ремонт на водопровода на градската баня, а другия за ремонт на самата баня. Установено е, че за тези ремонти не са обявявани и провеждани процедури за обществена поръчка, а самите договори не са вписани в регистрите на общината. В договорите липсват подписите на гл. счетоводител, а според вещо лице печатът и щемпелът не са идентични с ползваните от общината към момента на подписването.

Според клаузи в договорите Ракитово трябва да заплати 30 % от догорената сума авансово и ако не го направи в 40-дневен срок от подписването дължи всички пари по договорите плюс 20% лихви и неустойки, без да е извършена каквато и да е работа върху обектите. Заради скандалните договори срещу бившият кмет на Ракитово в момента се води дело в окръжния съд на Пазарджик за злоупотреба със служебно положение.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гаджето на вратаря на "Бешикташ" Лорис Кариус - София Томала, определено си пада по нестандартните начинания. Няма как иначе да се обясни новата инвестиция на моделката. Тя реши да вложи пари в компания, която доставя строителни материали. И набързо спести един разход на фирмата - за рекламно лице. София сама застана пред фотообективите за

Оскверниха образа на Христо Ботев в Пловдив! Това е поредната вандалска проява върху лика на революционера за последните няколко месеца. Патриотичната рисунка, намираща се на булевард "Христо Ботев", е надраскана с червена боя. След всяка вандалщина графитът е обновяван и почистван, но само след дни боята отново се появява на лицето на

Светофар падна на кръстовището на булевардите "Витоша" и "Патриарх Евтимий" вчера сутринта. Няма пострадали. Столична община потвърди за инцидента. Не са ясни причините за срутването на светофарната уредба. Движението по натовареното кръстовище не бе засегнато, а пораженията бяха отстранени в рамките на деня.