Павликенско село на протест, иска път, не кратери

https://www.24chasa.bg/region/article/5796182 www.24chasa.bg
Жители на с.Караисен, община Павликени протестираха срещу разбит път

Жители на с.Караисен излязоха на протест срещу лошото състояние на републикански път 405, свързващ селото с град Павликени.

Около 12 км е дължината на отсечката от разклона за с.Патреш до село Караисен, за която те настояват спешно да бъде оправена. С лозунги "Няма път, няма държава", "Ние плащаме данъци, искаме здрави пътища!", "Лош път - обезлюдени села", излязоха на входа на селото си караисенци, за да се чуят техните искания.

"Пътят е в доста лошо състояние от поне пет години, като след края на всяка зима имаме нови дупки от по два-три метра, които едва се преминават от автомобилите. Основен ремонт не е правен от 70-те години, когато е асфалтиран пътят. Хората от селото постоянно са принудени да пътуват до общинския център в град Павликени. Доста хора работят там, имаме ученици, които учат - пътят е постоянно използван и от товарни камиони“, описа проблема кметът на с.Караисен Стефан Николов.

"Всички хора от района си купуват винетки за придвижване до съседните села или до града. Парите от тях отиват за възстановяване и строителство на пътища - в нашия район такова нещо не се случва", продължи кметът.

Към думите му се присъединява и Биляна Алтънова - председател на Инициативния комитет, който организира протеста."Готови сме на всичко, дори на гражданско неподчинение, ще затворим пътя", каза Биляна Алтънова от инициативния комитет на протеста.

При недоволните беше общинският кмет инж.Емануил Манолов.

"Разчитаме много на АПИ при съставянето на бюджет 2017 да заложат пари за ремонт на тази отсечка. По нея пътуват линейки, пожарни коли, ученическите автобуси, Вашите леки и товарни автомобили и проблемът е общ. Отчитаме факта, че бяха направени две отсечки от по 7 км на територията на нашата община, но искаме още!", каза инж. Манолов.

Близо 550 души са се подписали в подписка, изпратена до министъра на регионалното развитие, Община Павликени и Областна управа Велико Търново с искане за незабавен ремонт на проблемния участък.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

"Левски" смени треньора и на "Герена" има нови методи за подготовка. Един от тях изглежда революционен поне за отборите в София. "Сините" вече тренират на пясък. Или поне тези от играчите, които се възстановяват от различни травми. На паркинга пред съблекалните на "Герена" в специално оградено място бе насипано сериозно количество пясък.

Тази година ще се проведе XXVI-тото издание на уникалния по рода си международен фестивал за авторска македонска песен и изпълнителско изкуство "Пирин Фолк" Сандански. За втора поредна година курортният ни град ще посрещне и участници в конкурса за деца – "Детски Пирин Фолк". На 24 август в Летния театър 20 деца на възраст между 8 и 15 години от

Николай Грозев е роден на 25 юли 1960 г. Средното си образование е завършил в ТМТ "Н.Е. Жуковски" в Сливен, а висшето - в Институт за учители специалисти, отново в областния град. От 1984 до 1990 г. работи като автоинструктор към СБА - Нова Загора. След това в продължение на 17 години е управител в частен бизнес.