Велико Търново отбеляза Световния ден за възпоменание на жертвите от катастрофи

https://www.24chasa.bg/region/article/5882611 www.24chasa.bg
Мотоциклетистът Георги Недев обясни опасностите от безразсъдното шофиране

Световният ден за възпоминание на жертвите от ПТП беше отбелязан днес във Велико Търново със съвместна инициатива на Областна администрация, ОД на МВР и ОД на ПБЗН и състезателите от Motocross team "SixSport". В СУ "Емилиян Станев" в старата столица областният управител проф. Пенчо Пенчев, директорът на ОД на МВР ст. комисар Димитър Машов и представители на ОД на МВР говориха пред учениците за правилата за движение по пътищата и отговорностите, които поемат младите хора, когато станат правоспособни водачи на МПС.

Проф. Пенчев каза пред подрастващите, че се е ангажирал с инициативата, която цели да ни накара да бъдем по-толерантни на пътя, защото безразсъдното шофиране води да тежки последици и загуба на живот. "Апелирам за по-голям разум когато сме на пътя, нека да не допускаме да има война по пътищата. Поканихме състезателите по мотокрос, за да видите как трябва да се кара безопасно, само на определените за това места, а не по улиците рискувайки живота си и този на останалите участници в движението. Едно е състезание, съвсем друга е движение по пътищата, нека да проявяваме по-голям разум, когато сме зад волана", каза той.

Пред учениците бяха показани снимки и видео от тежки пътно-транспортни произшествия, при които има ранени и загинали.

Председателят на "Motocross team "SixSport" Георги Недев показа на учениците как се използва предпазното оборудване в мотокроса и обясни опасностите, които крие високата скорост и безразсъдното шофиране.

На финала на събитието учениците имаха възможност да видят майсторско управление на мотоциклет, както и да се снимат със състезателите, а най смелите се повозиха на моторите.

С решение на Асамблеята на ООН от 26.10.2005 г. всяка трета неделя от месец ноември се отбелязва Световния ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тя винаги е била неудобна, а търсенето й занимание самотно КОЙ Е ТОЙ Журналистът Павел Владимиров ще бъде водещ на най-новия уеб сериал у нас. "Скритата истина" ще търси отговори на редица обществени проблеми основно чрез скечове и шеги, а първият епизод, който е посветен на убития в катастрофа навръх Великден телевизионен водещ Милен Цветков

Данна стана на 16 г., направи синьо парти Чисто нова песен получи най-малката фолкпевица у нас. Данна беше възнаградена с подаръка за 16-ия си рожден ден, след като принудително беше в тримесечно творческо затишие заради коронавируса. Това е първата й самостоятелна песен, откакто започна да гради кариера. Досега тя имаше няколко дуета

Предлагат кумуване и бой в края на тържеството "Срам те е от твоите роднини, а се налага да се ожениш. Обади ми се, ще ги заместим". Така започва обява в социалните мрежи, която се превърна в хит напоследък. Предприемчива дама Николина Георгиева предлага нестандартната услуга да е гост под наем на сватба срещу заплащане