Версия за тройното убийство: скандал между баща и син, майката застанала между тях

https://www.24chasa.bg/novini/article/5998653 www.24chasa.bg
Синът Калоян

Мистерия и след втория оглед на труповете във Вълчи дол

Основната версия на прокуратурата за смъртта на семейството във Вълчи дол е битов скандал с последвало убийство и самоубийство. Това е нещо, което все още не е потвърдено изцяло, и не изключваме нито една друга версия, каза окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров. При срещата си с министър Бъчварова в понеделник директорът на полицията във Варна Даниел Пашов намекна, че няма външна намеса в трагедията.

Според разследващи е имало скандал между бащата Енчо Иванов и сина Калоян. Майката Иванка вероятно е застанала между тях и е била простреляна. По-късно един от мъжете убива другия и си тегли куршума.

Блокът на семейството СНИМКИ: АВТОРЪТ И ИНТЕРНЕТ
Блокът на семейството СНИМКИ: АВТОРЪТ И ИНТЕРНЕТ

“Енчо много

обичаше

жена си Иванка

и не би вдигнал пистолет срещу нея. Те бяха хубаво семейство”, каза съседка от ул. “Кап. Георги Мамарчев”. На нея е 3-етажната къща близнак на Иванка и Енчо. Трагедията се е разиграла на първия етаж, където бяха пуснати десетина роднини и близки вчера по обяд, след като труповете бяха откарани за аутопсия във варненската Съдебна медицина.

“От неделя на обяд сме тук. Още не е ясно какво точно се е случило”, каза вълчидолски полицай, който си поръчваше дюнер близо до къщата на загиналите. Според съседи дъщерята на Иванови, която живее в близкия град Аксаково, звъняла в събота вечерта на родителите си. След зловещото мълчание на телефона тя пристигнала в неделя сутринта в родната си къща и се натъкнала на трите трупа.

“Бащата Енчо бе познат като добър човек. Започна работа като пожарникар във Вълчи дол. После отиде на същата работа в Девня за повече пари. Пенсионира се, но пак работеше в някаква частна пожарна в Девня”, каза съсед. Друг мъж от отсрещния блок сподели, че познава Иванови като много добро семейство.

Във Вълчи дол обаче се появи слух, че синът Калоян имал проблеми с алкохол и наркотици, което ядосвало баща му. В профила си във фейсбук Калоян позира на минияхта, има селфи с чаша в ръка. Баща му и майка му, която е работила като продавачка в хранителен магазин към местната РПК, били трудолюбиви хора. Те гледали пчели и имали собствено производство на мед с етикет и лиценз за износ в чужбина. Братът на Калоян пък работел в Германия, но не е преуспял, твърди друг съсед.

“Взехме с колата Калоян от Варна за Коледа. Беше толкова весел и постоянно говореше за баниците на майка си. Не вярвам той да е наркоман. Като малък е опитвал, но си беше стъпил на краката”, каза жена, чиято дъщеря е приятелка на Калоян.

Според нея синът

обожавал майка

си и баща си,

ако е направил нещо, значи е превъртял. “Калоян се прибираше при всеки удобен момент при родителите си. Дъщеря ми му намери работа като майстор във фирма за облицовки. От 6 месеца работи там и щом му даваха заплата от 1500 лева, значи са го ценили. Не сме чували да е затънал в дрога или алкохол. Наркоманите тук си ги знаем, Калоян не е от тях. Той дори планираше да замине да работи в Австрия или Германия.”

“Енчо Иванов произвеждаше прекрасен мед, от който купувахме. Изключително трудолюбив човек. Защо се случи това, не знам. Може би хората у нас полудяха от мизерията и липсата на перспектива”, каза съседът Петър Петров, който не може да си обясни как се е стигнало до трагедията. Друг съсед пък подхвърли, че големият син на Иванов е започнал бизнес в Германия, но нещо не му провървяло и май имал финансови задължения към банките.

Преди 16 години Вълчи дол стана свидетел на друго зверско тройно убийство. Тогава младият ром Георги Ангелов закла приятелката си и две нейни приятелки от ревност. Днес вече 39-годишният Георги

излежава

доживотната си

присъда

Зверството се разигра на 10 юли 2000 г. Тогава чистачка в местното училище се натъква на труповете на 17-годишната Галина Иванова, 15-годишната Ралица Колева и 13-годишната Анастасия Василева, потънали в кръв насред пустия школски двор.

Във фаталната вечер на 10 юли Георги Ангелов, син на местния касапин, разбрал къде празнуват бившето му гадже Галя и приятелките ѝ и решил да ги причака по пътя ѝ към дома. Уж искал да я върне при себе си, но за всеки случай взел един от големите ножове на баща си. Притаил се в храстите в училищния двор и щом девойките се приближили, викнал Галя. “Няма да се върна при теб!” били последните думи на момичето, преди касапинът с мощен удар да му пререже гърлото. След това заклал и Анастасия и Ралица.