Димитър Георгиев: Време е Пловдивска област да върне традициите си в земеделието

https://www.24chasa.bg/novini/article/6122671 www.24chasa.bg

Произвеждаме 5 пъти по-малко мляко, отколкото преди 30 г., казва десетият в листата на БСП за Пловдив-област

Българинът заслужава да има на трапезата си качествени родни храни

Фермерите трябва да се субсидират в зависимост от произведената продукцията

Ще задържим младите и ще подсигурим достоен начин на живот на всички

- Г-н Георгиев, за какво ще работите за България, ако бъдете избран за депутат от листата на БСП в Пловдив-област?

- Земеделски съюз “Александър Стамболийски” е с дълга история и важен коалиционен партньор на БСП. Председателят на партията ни Спас Панчев е достоен и уважаван политик и най-известният филателист в страната.

Като общински съветник от Земеделски съюз “Александър Стамболийски” винаги съм се стараел

да подкрепям

решения в полза

на града

заедно с колегите ми адвокат Георги Колев, Кирил Търев и Петър Петров.

Ако бъда избран за депутат, един от основните ми приоритети ще е възстановяването на земеделието и животновъдството в Пловдивска област, която е сред най-големите и плодородни в страната.

Българинът заслужава да има на трапезата си качествени родни храни. Преди 1989 г. в Пловдивския регион са се получавали по 600 т мляко на ден. 350 т са отивали за производство на прясно и кисело мляко, а останалите - за преработка. В момента добивът на мляко е 5 пъти по-малък.

А областта има потенциал да бъде не само промишленото сърце на страната със своята “Тракия икономическа зона”, но и важен селскостопански център.

В програмата на “БСП за България” е заложено връщането на традициите на селското стопанство у нас. Земеделието ще бъде субсидирано справедливо - помощите ще са насочени не само към големите фермери, но и към малките. Същото се отнася и за животновъдството.

“БСП за България” има визия и за развитие на всички останали сфери в икономиката ни. Смятам, че страната ни може да се превърне в световна спа столица със своите 1000 минерални извора, 700 от които са регистрирани.

- Как според вас ще се възстанови западналото селско стопанство? Селата обезлюдяха, а секторът не е привлекателен за младите.

- Трябва да вземем пример от развитите европейски държави и с помощта на програми, свързани с министерството на земеделието, да се субсидират фермерите - не спрямо бройката на животните или обработваемата площ, а в зависимост от произведената продукция.

Така ще привлечем и младите към селското стопанство. За тях ще има работа и няма да търсят препитание в чужбина. Аз като родител

държа моите

деца да живеят

и да се трудят

в родината си

Ще задържим младите хора и ще подсигурим достоен начин на живот на всички, като започнем с промяната, за която говорим в коалиция “БСП за България”.

В листата за Пловдив-област са можещи хора. Водачът Георги Търновалийски е експерт в една много важна област, каквато са финансите.

В лицето на председателя на БСП Корнелия Нинова виждам достоен политик и бъдещ премиер на страната. Вярвам, че тя ще направи кардинална промяна в управлението, а това ще бъде тласък за развитието на цялата държава.

В Европа вече има примери на жени министър-председатели, които успяха да го направят.

- Вие сте бивш футболист на “Ботев” (Пловдив), където сте играли от дете до 20-годишен. И в момента продължавате да се занимавате със спорт. Какво трябва да се направи за развитието му в училището?

- Спортът е най-важното нещо за децата, защото възпитава и изгражда положителни навици.

Смятам, че в училищата трябва да има повече часове за спорт. Необходимо е подрастващите да бъдат стимулирани да се занимават със спортни дейности и извън учебните заведения. В големите населени места да се изградят модерни съоръжения, които да накарат децата и техните родители да спортуват.

Пловдивска област открай време е ковачница на таланти в областта на футбола, леката атлетика, борбата, бокса, вдигането на тежести. Тези традиции трябва да се възстановят. Личното ми мнение е, че държавата трябва да подкрепя всички видове спорт, но да се акцентира върху 10-те олимпийски, където имаме най-големи постижения.

Необходимо е да се полагат и грижи за масовия спорт у нас. Един от тях е футболът. Всеки уикенд в него са ангажирани 10 хил. души без публиката - играчи от професионални и аматьорски групи, съдии, медицински лица.

- Разчитате ли на феномена 10/10 - десети сте в списъка, а бюлетината е със същия номер?

- Очаквам, че ще има положителен ефект, но човек не трябва да разчита само на късмета си. Успехът се постига с упорита работа. Срещнах се с много хора по време на предизборната кампания, предстоят ми поредица разговори с избиратели в цялата Пловдивска област.

Гордея се, че тя е дала едни от най-добрите бизнесмени в страната в нефтената промишленост, в областта на производството на алкохолни напитки, в хотелиерството и селското стопанство. С повечето от тях се познавам лично.

Успелите хора трябва да се подкрепят, за да имат възможност да развиват бизнеса си и да отварят нови работни места. Радвам се, че съм жител на най-стария град в Европа, който след 2 г. ще е културна столица.

CV

Димитър Георгиев е член на Земеделски съюз “Александър Стамболийски” от 2010 г. Неговият дядо Стойо Георгиев и баща му Величко Георгиев са сред основателите на партията.

Димитър Георгиев е общински съветник в Пловдив от 2015 г. Участва в две комисии - по младежки дейности и спорт и по устройство на териториите и жилищна политика.
Занимава се със строителен бизнес.

Семеен, с две дъщери. Кандидат-депутат е в листата на “БСП за България” в 17-и МИР Пловдив-област, където е на десета позиция.

 Парламентарни избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Археоложка притежава най-апетитните форми  Десетки точат лиги по надарени претендентки  С бурни овации бе избрано най-сексапилното дупе в България. Победителката с най-апетитни задни части стана 21-годишната студентка Александра Станева от Видин. Конкурсът се проведе в местна дискотека в Пазарджик, а в надпреварата се включиха 10 претендентки.

Изпълнителката на ретро хита „Искам го - стискам го” била пълна отличничка, но някои правила в средното професионално училище в Шумен никак не допадали на буйния й темперамент. Езиците й се отдавали лесно, малката Луна освен руския, навлязла бързо и в дебрите на английския език, което й помагало да е в час със западните хитове,

Звездата на "Барселона" Лионел Меси и треньорът на тима Ернесто Валверде се договорили за това аржентинецът да остане на резервната скамейка срещу "Ювентус" още преди дни. Това твърди испанското издание "Ас". За последно Меси не бе сред титулярите на каталунците на 10 септември 2016 година при поражението от "Алавес" с 1:2.