Спират тока и водата на бивака зад плажа Корал

https://www.24chasa.bg/region/article/6373732 www.24chasa.bg
СНИМКА: pixabay

Община Царево ще поиска от EVN и ВиК да спрат подаването на ток и вода към имотите в територията зад плажа Корал, съобщи кметът на Царево Георги Лапчев. Причината била, че районът зад пясъчната ивица и дюните бил превърнат в незаконен къмпинг и е затънал в боклуци.. Това установила проверка на общината по негово нареждане, която се натъкнала на изпровизирано ел. табло и водоизточник, които дивокъмпингуващите ползвали необезпокоявани от никого.

Най-много палатки и каравани били разположени в частния имот на българо-испанското дружество "Ибердрола Имобилиариа Риър Естейт ИнвестмънтсУ ЕОД, което възнамеряваше да строи ваканционно селище. Инвестицията обаче не е реализирана и сега теренът им превърнат в бивак, от който постоянно се изхвърлят отпадъци.

Незаконно били поставени палатки и каравани и на самия плаж Корал, който е с особен статут за природосъобразен туризъм. На тях им било направено геофизическо заснемане, което доказва, че попадат в имот държавна собственост и трябва да го освободят.

"На собствениците на имоти ще бъдат изпратени указания да ги преведат във вид с грижа на добър стопанин, да бъдат ограничени и маркирани, че са тяхно притежание", заяви кметът Георги Лапвеч. Обозначаването им се налагало, за да улеснят работата на общината, полицията и пожарната при проверките след серията сигнали от собствениците им за самонастанили се дивокъмпингуващи.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

За оставени кофи за смет на място за инвалиди на кръстовището на улиците Христо Белчев и Парчевич сигнализира столичанин днес. Въпросът който обаче си задават всички сега е къде тогава ще паркират инвалидите, за които е предназначено това

Медийният експерт Гого Лозанов се застопори пред разлепени оферти на туроператорска агенция и проучваше с интерес цените на екскурзиите, видя "България Днес". Философът журналист бе приковал поглед към островите Крит и Тасос, докато сладко пушеше от новите бездимни цигари. Лозанов побърза да се срещне с приятел и да сподели летните оферти.

Няколкостотин овцевъди и козевъди подкрепени от много граждани днес се събраха на протест пред МС с искания за по-високи държавни компенсации заради загубите които търпят стопаните в страната след умъртвяването на животни в Странджанско и ограниченията в продажбата на мляко. В знак на протест протестиращите запалиха вълна и изляха част от