Спират тока и водата на бивака зад плажа Корал

https://www.24chasa.bg/region/article/6373732 www.24chasa.bg
СНИМКА:Архив

Община Царево ще поиска от EVN и ВиК да спрат подаването на ток и вода към имотите в територията зад плажа Корал, съобщи кметът на Царево Георги Лапчев. Причината била, че районът зад пясъчната ивица и дюните бил превърнат в незаконен къмпинг и е затънал в боклуци.. Това установила проверка на общината по негово нареждане, която се натъкнала на изпровизирано ел. табло и водоизточник, които дивокъмпингуващите ползвали необезпокоявани от никого.

Най-много палатки и каравани били разположени в частния имот на българо-испанското дружество "Ибердрола Имобилиариа Риър Естейт ИнвестмънтсУ ЕОД, което възнамеряваше да строи ваканционно селище. Инвестицията обаче не е реализирана и сега теренът им превърнат в бивак, от който постоянно се изхвърлят отпадъци.

Незаконно били поставени палатки и каравани и на самия плаж Корал, който е с особен статут за природосъобразен туризъм. На тях им било направено геофизическо заснемане, което доказва, че попадат в имот държавна собственост и трябва да го освободят.

"На собствениците на имоти ще бъдат изпратени указания да ги преведат във вид с грижа на добър стопанин, да бъдат ограничени и маркирани, че са тяхно притежание", заяви кметът Георги Лапвеч. Обозначаването им се налагало, за да улеснят работата на общината, полицията и пожарната при проверките след серията сигнали от собствениците им за самонастанили се дивокъмпингуващи.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Стайко Иванов с комоцио в болница Ако се върна в килията, ще ме убият, жалва се осъденият за убийство делтапланерист С комоцио в болница, в тежко състояние е делтапланеристът Стайко Иванов, известен с прозвището Човека-птица. Той излежава 8-годишна присъда за убийство, което твърди, че не е извършвал.

Застреляният от доктора в Пловдив крадец имал помагачи, роми от квартала го навили да тараши за много скъпа техника Информатори е имал серийният крадец Георги Джевизов-Плъха, който е разстрелян от пловдивския доктор Иван Димитров при опит да ограби дома му. Това разкриват ексклузивно пред "България Днес" свидетели по досъдебното производство,

Тумор в мозъка има арестуваната заради вземане на подкуп кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева. Това разкриха пред "България Днес" нейни близки. По тяхна информация образуванието на Иванчева е открито преди няколко години. След множество лекарски намеси състоянието й е стабилизирано, но в случай че лечението спре,