Ректор и топхотелиер влизат в борда на "Пловдив 2019"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6445184 www.24chasa.bg
Христо Гюлев с министъра на туризма Николина Ангелкова. Снимка: 24 часа

Проф. Стефан Костянев и журналистът Христо Гюлев ще са новите попълнения

Ректорът на Медицинския университет в Пловдив проф. Стефан Костянев и собственикът на най-известния хостел Христо Гюлев са новите попълнения в Управителния съвет на фондация "Пловдив 2019", която подготвя града за Европейска столица на културата. Двете предложения ще бъдат гласувани от местния парламент в четвъртък. "Проф. Костянев е голям учен и авторитет, който ще придаде тежест на ръководното тяло на "Пловдив 2019", обясни кметът Иван Тотев. Той представи Христо Гюлев като много известен пловдивчанин, чийто хостел е 4-и в света според класацията на пътеводителя Lonely Planet за 2014 г. "Гюлев живее и тупти със Стария Пловдив, много е инициативен за съживяването на архитектурния резерват", допълни градоначалникът.
Христо е син на големия поет Николай Гюлев. Завършил е факултета по журналистика в Софийския университет. Работил е в пловдивски медии, занимавал се е и с реклама.
Тотев препоръча на политическите сили в общинския съвет да предложат имена за другите две свободни места в 9-членния борд на "Пловдив 2019", където постовете не са платени. Групата на "Кауза Пловдив" издига художника Жорж Трак, а червените съветници - живописеца Матей Матеев.
Четирите места в ръководното тяло на фондацията бяха овакантени в края на юли, когато оставки подадоха Мариана Чолакова, Милена Чакандракова, Любозар Фратев и Пенка Калинкова.
Според Тотев тепърва работата на Управителния съвет става динамична с наближаването на годината на титлата - 2019 г. Именно бордът е този, който взема оперативните решения по събитията в програмата и тяхното финансиране. "Това е най-големият културен проект на национално ниво и съм убеден, че Пловдив ще представи блестящо България", смята кметът, който е председател на ръководното тяло на "Пловдив 2019".
Той е канил председателя на съвета на директорите на КЦМ доц. Никола Добрев, но в последния момент отказал.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

В Гърция се съблякох гол на плажа и ме изгониха  Кой е той Роден е в Русе в семейство на учители. От 1973-а живее в София. Завършва 9-а френска езикова гимназия, а по-късно ВИИ „Карл Маркс“ - София. През 1988 г. започва да записва за БНР и „Балкантон“. Досега има създадени над 50 песни, като е автор на над 30 от тях, и заснети над 20 видеоклипа.

Снимка: Нова телевизия Майка с четири деца е на път да остане на улицата. Жената живее в общински фургон във Варна. В понеделник обаче тя била принудена да го напусне, тъй като на мястото, на което е поставен, ще минава път. Хората вече изнасят своите вещи, но нямат средства, с които да излязат под наем, нито да си купят къща.

Лозанова не може да го преживее Райкова заби НиЛо в земята, фолкпевицата проговаря за Бирмата Жесток шамар за Николета Лозанова! Вечната врагиня на плеймейтката сяда на горещия стол в предаването "Папараци" седмици след като НиЛо бе изритана от мястото си на водеща. "Не съм предполагала, че ще ми бъде толкова приятно да съм тук" - са първите думи