Ректор и топхотелиер влизат в борда на "Пловдив 2019"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6445184 www.24chasa.bg
Христо Гюлев с министъра на туризма Николина Ангелкова. Снимка: 24 часа

Проф. Стефан Костянев и журналистът Христо Гюлев ще са новите попълнения

Ректорът на Медицинския университет в Пловдив проф. Стефан Костянев и собственикът на най-известния хостел Христо Гюлев са новите попълнения в Управителния съвет на фондация "Пловдив 2019", която подготвя града за Европейска столица на културата. Двете предложения ще бъдат гласувани от местния парламент в четвъртък. "Проф. Костянев е голям учен и авторитет, който ще придаде тежест на ръководното тяло на "Пловдив 2019", обясни кметът Иван Тотев. Той представи Христо Гюлев като много известен пловдивчанин, чийто хостел е 4-и в света според класацията на пътеводителя Lonely Planet за 2014 г. "Гюлев живее и тупти със Стария Пловдив, много е инициативен за съживяването на архитектурния резерват", допълни градоначалникът.
Христо е син на големия поет Николай Гюлев. Завършил е факултета по журналистика в Софийския университет. Работил е в пловдивски медии, занимавал се е и с реклама.
Тотев препоръча на политическите сили в общинския съвет да предложат имена за другите две свободни места в 9-членния борд на "Пловдив 2019", където постовете не са платени. Групата на "Кауза Пловдив" издига художника Жорж Трак, а червените съветници - живописеца Матей Матеев.
Четирите места в ръководното тяло на фондацията бяха овакантени в края на юли, когато оставки подадоха Мариана Чолакова, Милена Чакандракова, Любозар Фратев и Пенка Калинкова.
Според Тотев тепърва работата на Управителния съвет става динамична с наближаването на годината на титлата - 2019 г. Именно бордът е този, който взема оперативните решения по събитията в програмата и тяхното финансиране. "Това е най-големият културен проект на национално ниво и съм убеден, че Пловдив ще представи блестящо България", смята кметът, който е председател на ръководното тяло на "Пловдив 2019".
Той е канил председателя на съвета на директорите на КЦМ доц. Никола Добрев, но в последния момент отказал.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт е контузил рамото си по време на крос в базата на тима в Репино край Санкт Петербург. Последвало е посещение на близката болница с доктора на "трите лъва". След направените прегледи Саутгейт е получил лекарска забрана да се радва по типичния си начин на гол и занапред ще бъде много въздържан.

Бразилски фенове се забавляват на трибуните на стадиона в Санкт Петербург преди мача от група Е на СП по Футбол в Русия между Бразилия и Коста Рика. Снимка: REUTERS/Lee

Бившето "златно момиче" Цветелина Стоянова се върна в залата по художествена гимнастика! Това стана две години след скока от шестия етаж, който едва не отне живота й. Дотогава тя беше част от ансамбъла, който по-късно спечели бронзов медал на олимпийските игри в Рио. Цвети е световна шампионка от Измир 2004.