Възстановяват къщи в село Ощава след големия пожар в края на август

https://www.24chasa.bg/region/article/6445506 www.24chasa.bg
Снимка: Антоанета Маскръчка

В понеделник, 18 септември, строителна фирма от село Горна Брезница с доброволен труд започва възстановяването на напълно изгорялата къща на Димитър Златков Стоилов (дядо Митко) от село Ощава, след големия пожар в края на август над Кресненското дефиле, съобщиха от община Кресна.

Построяването на новия дом на дядо Митко става възможно, благодарение на получените средства в дарителската сметка на Националната кампания на община Кресна за възстановяване на щетите от пожара в землищата на селата Ощава, Стара Кресна и Влахи.

Общо 10 къщи пострадаха сериозно при пожара, 9 в село Ощава и една в село Стара Кресна. Днес кметът на община Кресна Николай Георгиев разговаря с представителите на Главболгарстой АД. Фирмата е сред строителите на трасето на Лот 3.3 на АМ "Струма" и с готовност ще подкрепи усилията на общината, като възстанови безвъзмездно участъците от пътя до село Ощава, по който ще се доставят строителните материали за засегнатите от пожара къщи.

Възстановяването на пътя ще започне в петък - 15 септември. Националната кампания за набиране на средства за община Кресна продължава.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт е контузил рамото си по време на крос в базата на тима в Репино край Санкт Петербург. Последвало е посещение на близката болница с доктора на "трите лъва". След направените прегледи Саутгейт е получил лекарска забрана да се радва по типичния си начин на гол и занапред ще бъде много въздържан.

Бразилски фенове се забавляват на трибуните на стадиона в Санкт Петербург преди мача от група Е на СП по Футбол в Русия между Бразилия и Коста Рика. Снимка: REUTERS/Lee

Бившето "златно момиче" Цветелина Стоянова се върна в залата по художествена гимнастика! Това стана две години след скока от шестия етаж, който едва не отне живота й. Дотогава тя беше част от ансамбъла, който по-късно спечели бронзов медал на олимпийските игри в Рио. Цвети е световна шампионка от Измир 2004.