Възстановяват къщи в село Ощава след големия пожар в края на август

https://www.24chasa.bg/region/article/6445506 www.24chasa.bg
Снимка: Антоанета Маскръчка

В понеделник, 18 септември, строителна фирма от село Горна Брезница с доброволен труд започва възстановяването на напълно изгорялата къща на Димитър Златков Стоилов (дядо Митко) от село Ощава, след големия пожар в края на август над Кресненското дефиле, съобщиха от община Кресна.

Построяването на новия дом на дядо Митко става възможно, благодарение на получените средства в дарителската сметка на Националната кампания на община Кресна за възстановяване на щетите от пожара в землищата на селата Ощава, Стара Кресна и Влахи.

Общо 10 къщи пострадаха сериозно при пожара, 9 в село Ощава и една в село Стара Кресна. Днес кметът на община Кресна Николай Георгиев разговаря с представителите на Главболгарстой АД. Фирмата е сред строителите на трасето на Лот 3.3 на АМ "Струма" и с готовност ще подкрепи усилията на общината, като възстанови безвъзмездно участъците от пътя до село Ощава, по който ще се доставят строителните материали за засегнатите от пожара къщи.

Възстановяването на пътя ще започне в петък - 15 септември. Националната кампания за набиране на средства за община Кресна продължава.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

100 Кила вече има диплома... за средно образование. Рапърът най-сетне завърши, въпреки че е на 32 години. С много труд, упоритост и часове, прекарани над учебниците, Явор Янакиев, както е името на изпълнителя, сбъдна една своя мечта. "Мили хора, благодаря ви", написа Килата, под снимка с преподавателите си.

Сълзи измокриха бузите на актьора от Народния театър "Иван Вазов" Владо Карамазов. Заедно с него си поплакаха Светлана Янчева, Радена Вълканова, Елена Телбис, Радина Кърджилова и София Бобчева. Драмата е част от въплъщенията на актьорите за трейлъра към постановката, която в момента репетират - "Танцът Делхи".

Безпрецедентно вкарват 20 хиляди долара и 108 кила амфетамини за над 3 милиона в съдебната зала! Това ще се случи на следващото заседание по делото срещу наркобанда, по което е подсъдим и бившият гард от ВИС Енчо Янакиев, научи "България Днес". Тлъстата сума в чуждестранна валута бе потърсена вчера от адвокат Георги Неделчев,